Hlavní obsah

Ďábelský start! Mourinhův tým vyrovnal 110 let starý klubový rekord

Praha

Čtyři roky jsou bez titulu a déle čekat nechtějí. Fotbalisté Manchesteru United začali sezónu ve velkém stylu. Porazili 4:0 jak West Ham v premiéře, tak Swansea na jejím hřišti v kole druhém. Rudí ďáblové tak v Premier League vyrovnali 110 let starý klubový rekord. Poprvé od sezóny 1907/1908 vstřelili v obou úvodních zápasech minimálně čtyři góly. „Povedený start ještě nic neznamená,“ poukazuje kouč José Mourinho.

Foto: Nick Potts, ČTK/AP

Kdo Manchester United zastaví!? Romelu Lukaku (dole) a Daley Blind slaví úžasný ligový start.

Článek
Fotogalerie

Anglická konkurence musí zbystřit. Rudí ďáblové jdou evidentně nahoru. Manchester United třeba v kalendářním roce udržel již třináctkrát čisté konto, což žádný jiný tým z Premier League nedokázal.

„Také loni jsme měli po dvou zápasech šest bodů. A kolikátí jsme skončili? Šestí... Takový zdařilý úvod ještě nic neznamená. Pro mě je mnohem důležitější, že hrajeme dobře," zdůrazňuje trenér José Mourinho.

„Mnozí si myslí, že se naše vítězství zrodila snadno, ale mýlí se. Stejný výkon musíme udržet i v dalších kolech," přeje si portugalský kouč.

Tým si věří, šlapou i náhradníci

Rudí ďáblové v obou případech dorazili protivníka v závěru. Kladivářům dali v poslední desetiminutovce dva góly, Labutím dokonce tři.

„Prosadili jsme se v závěru, protože soupeř prohrával a snažil se dostat k míči. Realita lépe odráží prvních 75 minut, když byl za stavu 1:0 výsledek ještě otevřený. Na lavičce jsem však byl klidný, zápas jsme měli pod kontrolou," cení si Mourinho.

Netají, že sebevědomí jeho chlapců roste. „Náš tým si věří. V obou duelech jsme po prvním poločase vedli 1:0 a druhé dějství nezačali způsobem, že bychom měli vyhrát a udržet čisté konto. Přesto jsme oba zápasy zvládli a v obou případech dominovali v držení míče a vytvořili si množství šancí," připomíná Mourinho.

V neposlední řadě těží z šíře kádru. „V obou zápasech střídající hráči vnesli na hřiště čerstvý vítr. Líbí se mi přístup dokonce i chlapců, kteří se na trávník ani nedostali," pochvaluje si.

Po pondělní dohrávce se na lídra tabulky může bodově dotáhnout vítěz duelu Manchester City - Everton. Stoprocentní už jsou jinak překvapivě jen West Bromwich a nováček Huddersfield.

Reklama

Související témata: