Hlavní obsah

To je raketa! Za útočníka z druhé ligy dal klub skoro 400 miliónů

Londýn

Za největší hvězdy současného fotbalu se platí miliardy, za nejlepší hráče soutěží pak stovky miliónů. Teď si připsal zajímavý zářez v přestupové hře letošního léta anglický klub Burnley. Ten si koupil útočníka Chrise Wooda z druholigového Leedsu United a udělalo z něj nejdražší posilu v historii klubu. Zaplatí za něj 15 miliónů liber, tedy zhruba 390 miliónů korun.

Foto: Profimedia.cz

Za 15 miliónů liber koupilo Burnley fotbalového útočníka Chrise Wooda z druholigového Leedsu United a udělalo z něj nejdražší posilu v historii klubu.

Článek

S pětadvacetiletým novozélandským fotbalistou podepsalo smlouvu na čtyři roky. Leeds může za nejlepšího střelce uplynulého ročníku druhé nejvyšší soutěže dostat další peníze na bonusech.

Woods působí v Anglii už od roku 2009, ale v Premier League si dosud zahrál jen v deseti zápasech při působení ve West Bromwichi a Leicesteru. Jinak účastník mistrovství světa v roce 2010 vystřídal několik druholigových celků, až 27 branek v minulém ročníku mu zajistilo opět angažmá mezi elitou.

Burnley se loni vrátilo do nejvyšší soutěže a obsadilo 16. místo. Novou sezónu zahájilo senzační výhrou nad mistrovskou Chelsea.

Reklama

Související témata: