Hlavní obsah

Rooney vrátil čas. Zase dal gól Citizens, na stadiónu mu nadávali stejní fanoušci

Manchester

Jako by uměl posouvat časem a mohl prožít stejnou chvíli dvakrát. Útočník Wayne Rooney dostává přihrávku z pravé strany a střílí gól do sítě Manchesteru City. Z hlediště na něj fanoušci hrozí pěstí, ukazují vztyčené prostředníky a pokřikují, co jim hrdla stačí. Zkušený bombarďák se všemu jen usmívá. Tahle scéna byla k vidění v prosinci roku 2012 a pak v pondělí. S jediným rozdílem. Poprvé se Rooney trefil jako hráč United, včera měl na sobě triko Evertonu. „Vždycky je příjemné vidět pár známých tváří," smál se na sociální síti Rooney. Média totiž na snímcích zachytila, že v ochozech bylo i pár stejných fanoušků...

Foto: Carl Recine, Reuters

Wayne Rooney vstřelil vedoucí gól Evertonu na hřišti Manchesteru City v utkání Premier League.

Článek

Tohle bylo jako přes kopírák. Wayne Rooney se zase trefil do sítě Manchesteru City a fanoušci na Etihad Stadium by ho nejradši zařadili do kategorie „persona non grata." Buldok s desítkou na zádech jako by měl na Citizens spadeno. Rooney pelášil po hřišti a slavil ve 2. kole nového ročníku nejvyšší anglické soutěže dvoustou trefu v Premier League.

A některé diváky nejspíš mrazilo v zádech. Tohle už tady přece bylo. Přihrávka z pravé strany a rána uklizená do sítě, následovala radost zkušeného chlapíka. Vzpomínka na prosinec 2012, kdy se Rooney trefil ještě jako Rudý ďábel, je bolela u srdce. Tehdy byli u toho, podle snímků byli dokonce na stejných místech. A teď tahle hrůza obživla, jen triko měl anglický buldok na sobě jiné.

Fandové Citizens zasypali Rooneyho nadávkami, hanlivými a urážlivými gesty. Nemohlo je uchlácholit, že před lety vyhráli United 3:2 a teď jim Everton sebral jen dva body po remíze 1:1. „Moc jsem toho v minulé sezóně nenahrál. Teď už je to jinak a cítím se dobře," culil se Rooney.

„Splnil jsem jen úkol, který jsem dostal od manažera," dodal a uštědřil Manchesteru City rýpanec. „Už jsem se tady na Etihad párkrát trefil a věřte mi, že je to hezký pocit. Byla to sladká chvíle a věřím, že si to rudá polovina Manchesteru užila se mnou," ukázal, že na angažmá v United určitě nevzpomíná ve zlém.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články