Hlavní obsah

Katastrofální výkon, zoufá Wenger po ostudném výprasku. Zklamaný Čech pořád věří v titul

Liverpool/Praha

Za ostudný výkon vyfasovali zasloužený debakl. I pamětníci si jen těžko vybavují horší vystoupení fotbalistů Arsenalu, který si v neděli odvezl z Liverpoolu výprask 0:4. Není divu, že tým trenéra Arséna Wengera schytává ostrou kritiku ze všech stran.

Foto: Carl Recine, Reuters

Zklamaný trenérský štáb Arsenalu v čele s Arsènem Wengerem (druhý zleva).

Článek

Sám kouč označil představení svých svěřenců za „naprosto katastrofální." „To, co jsme předvedli, je na téhle úrovni neakceptovatelné. Pravdou je, že jsme byli pro Liverpool snadným soupeřem," uznal Wenger.

S omluvou přišel po zápase Němec Mesut Özil. „Prostě jsme nebyli dost dobří. Kanonýři, omlouvám se," vzkázal.

Zatímco hosté nebyli schopni vyslat jedinou střelu na bránu, brankáře Arsenalu Petra Čecha překonali Roberto Firmino, Sadio Mane, Mo Salah a Daniel Sturridge.

Pochopitelně i český gólman byl z utkání rozčarovaný. „Je to obrovské zklamání. Prohrát se může, ale ne takovým způsobem, jako my dnes. To je pro klub kalibru Arsenalu neakceptovatelné," mrzí ho.

Nicméně věří, že se jeho tým po debaklu může zvednout a útočit na přední příčky Premier League: „Jediné pozitivní na tom všem je, že takový nezdar přišel brzy a máme čas na to, abychom ho napravili. Sezóna je ještě dlouhá a na naší šanci vyhrát titul se nic nemění."

Henry chtěl odejít

Veškerý optimismus už naopak ztratila bývalá hvězda Gunners a současný expert stanice Sky Sports Thierry Henry.

„Chtěl jsem během zápasu stadión opustit. S tímhle týmem už nemám nic společného. Tohle mě vůbec nepřekvapilo, naopak jsem to očekával. Vše, co bylo dnes k vidění, se děje už posledních deset let. Problém je, jakým způsobem Arsenal prohrál. Mluvíme o bojovnosti, nasazení....Ale tihle kluci? To je hodně bolestivá podívaná. Jako fanoušek se snažíte být pozitivní, na tohle se ale nedívá vůbec hezky," kritizoval Henry.

Zcela opačná nálada pochopitelně panovala v táboře Liverpoolu, který si v týdnu zajistil účast v Lize mistrů a v neděli zničil velkého rivala v Premier League.

„Chtěli jsme proti silnému soupeři ukázat naše ambice. Výkon byl z naší strany perfektní a výsledek je toho důkazem. Všichni byli po zápase s Hoffenheimem na tréninku velmi pozitivní. Tak jsem si říkal, pojďme to zkusit ještě jednou," radoval se po utkání kouč Liverpoolu Jürgen Klopp.

Reklama

Související témata: