Hlavní obsah

Miliardový obchod, který zkrachoval. Akce Arsenalu a Manchesteru City skončila fiaskem

Praha

Měl to být další obří fotbalový transfer, v jehož rámci mohl padnout přestupový rekord na britských ostrovech. I přes hektickou snahu na trase Arsenal - Manchester City - Monako však k realizaci obchodu v posledních okamžicích přestupového okna nedošlo a na všech stranách převládl pocit rozčarování až vzteku.

Foto: Rodrigo Garrido, Reuters

Černý den Alexise Sáncheze. Krach přestupu do Manchesteru City a výprask od Paraguaye.

Článek

V centru dění se ocitl útočník Alexis Sánchez, jenž se už dříve netajil touhou odejít z chřadnoucího Arsenalu pryč, a zájem ze strany Manchesteru City mu tak přišel náramně vhod.

Tým kouče Pepa Guardioly byl připraven za kanonýra vysázet 60 miliónů liber, cca dvě miliardy korun. Sánchez seděl ve čtvrtek v noci na stadiónu Monumental v Santiago de Chile před kvalifikačním duelem proti Paraguayi (0:3) připraven podepsat s Manchesterem City kontrakt.

Podle listu Daily Mail dostali zástupci Citizens v Jižní Americe zprávu od Wengera, že je na dobré cestě získat za chilského forvarda náhradu a obchod je tak na spadnutí.

Wenger nesehnal náhradu

Onou náhradou se měl stát Thomas Lemar z Monaka, za něhož byl Wenger podle britského tisku ochoten vysázet 92 miliónů liber, cca 2,7 miliardy korun, což by byl vůbec nejdražší nákup v historii fotbalu na ostrovech.

Jenže akce kulový blesk nakonec k velkému rozčarování City skončila fiaskem. Arsenal se hájil tím, že vzhledem k tomu, že City přišlo s oficiální nabídkou na Sáncheze příliš pozdě, neměl dostatek času na dotažení přestupu Lemara.

Podle zákulisních informací však francouzský reprezentant nakonec před přesunem do Arsenalu couvl, protože by rád hrál Ligu mistrů, kterou Gunners letos nehrají. A kdo ví, kdy se do milionářské soutěže zase vrátí.

Arsenal totiž po špatném startu do Premier League utrpěl nezdar i na přestupovém poli. Stále dravější Liverpool mu přetáhl záložníka Alexe Oxlade-Chamberlaina. A místo čerstvé posily do útoku na Emirates Stadium zůstává rozmrzelý Sánchez, jemuž vyprší kontrakt na konci sezóny.

Reklama

Související témata: