Hlavní obsah

Skvělý Čech! Nula ze Stamford Bridge vždycky potěší, radoval se po remíze s Chelsea

Londýn/Praha

Šlágr 5. kola Premier League mezi Chelsea a Arsenalem (0:0) měl tradičně speciální náboj pro českého gólmana Petra Čecha. Ten v minulosti dlouhá léta hájil branku Blues a na hřišti Chelsea se vytáhl, když neinkasoval. „Hráli jsme dobře a nula ze Stamford Bridge vždycky potěší,“ řekl po utkání na hřišti obhájců titulu. Arsenal udržel na Stamford Bridge čisté konto poprvé od roku 2005.

Foto: Tim Ireland, ČTK/AP

Gólman Arsenalu Petr Čech během derby proti Chelsea.

Článek

Čech byl tradičně oporou Arsenalu, několikrát ukázal, že si pozici klubové jedničky zaslouží. Jistými zákroky ničil naděje Chelsea na plný bodový zisk a na konto si připsal 192. nulu v Premier League. Čisté konto pak vychytal podruhé za sebou. „Se svým výkonem jsem spokojený. Tým jsem snad podržel a myslím, že jsem to odchytal precizně," přiznal na svých internetových stránkách.

Arsenal měl ke vstřelení gólu nejblíže ve 42. minutě, ale Ramsey jen zazvonil na brankovou konstrukci. „Bylo to vyrovnané utkání s velkým nasazením i kvalitou. Hrálo se ve vysokém tempu. Na začátku jsme disciplinovaným výkonem drželi zápas tam, jak jsme chtěli, a čekali na svou příležitost. Postupně jsme se zlepšovali a na konci poločasu jsme měli velkou šanci. Bohužel to skončilo na tyči," našel Čech nejspíš klíčový moment utkání.

„Druhý poločas byl podobný. Oba týmy se snažily vstřelit vítězný gól, ale skóre se nezměnilo. Bod bereme, navíc nula ze Stamford Bridge vždycky potěší," dodal bývalý český reprezentant.

Reklama

Související témata: