Hlavní obsah

Chelsea - Manchester City 0:1Obhájce šlágr nezvládl, Albionu vládnou týmy z Manchesteru

Londýn
Aktualizováno

Albion se klaní týmům z Manchesteru. Ve šlágru 7. kola anglické ligy vyhráli fotbalisté City na půdě obhájce titulu Chelsea 1:0 a udrželi první místo v tabulce. Hráči United zase porazili 4:0 Crystal Palace a jsou druzí. Poslední tým stále nezískal ani bod. Tottenham zvládl i čtvrté venkovní utkání v sezóně a zvítězil na hřišti Huddersfieldu 4:0. Dva góly dal Harry Kane a se šesti trefami se dotáhl v čele tabulky střelců na Sergia Agüera z Manchesteru City.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

John Stones (vlevo) gratuluje Kevinu De Bruynemu ke gólu na Chelsea.

Článek
Fotogalerie

Očekávaný šlágr měl hodně napovědět, kdo má k titulu v Premier League blíž. A Citizens se představili ve skvělém světle. Svěřenci Pepa Guardioly po výtečném výkonu zaslouženě triumfovali na půdě Chelsea, aktivní hrou úřadující šampióny za celý zápas takřka k ničemu nepustili. O klíčový posun skóre se po hodině hry postaral tvrdou ranou zpoza šestnáctky Kevin de Bruyne.

První poločas na Stamford Bridge mnoho zajímavého nenabídl. Jedinou vážnější příležitost měl až těsně před odchodem do kabin hostující Fernandinho, Courtois ale jeho hlavičku vyboxoval. Hlavního událostí prvního dějství tak bylo nucené střídání Álvara Moraty. Nejlepší střelec Blues musel odstoupit pro zranění v 35. minutě, nahradil ho Willian.

Po pauze postupně převzali otěže zápasu svěřenci Pepa Guardioly. Sterlingova rána letěla ještě vedle a gól nepadl ani po slibném náznaku Davida Silvy. V 67. minutě už se ale Citizens dočkali. Gabriel Jesus narazil De Bruynemu a ten křížnou střelou propálil svého krajana v brance Chelsea. Belgický záložník vstřelil devět ze svých jedenácti posledních zásahů zpoza velkého vápna.

Pět minut před koncem mohl pojistit tři body svému týmu Gabriel Jesus, ale jeho pohotový volej vyhlavičkoval z brankové čáry Rüdiger. Hráči Chelsea ztratili v dosavadním průběhu ligové soutěže na domácím hřišti už osm bodů, což je o dva víc než za celý loňský ročník dohromady.

Rudí ďáblové si zastříleli

Také Mourinhův tým válí dál. Manchester United už počtvrté v sezóně vyhrál 4:0 (přičemž loni čtyři góly vstřelil v jediném utkání), znovu se na jeho řádění podílel Romelu Lukaku; naopak Crystal Palace opět nebodoval, navíc znovu neskóroval...

Rudí ďáblové dali v 11 zápasech sezóny 33 gólů. Už ve 3. minutě Rashford připravil Juanu Matovi úvodní trefu při Španělově 200. startu v Premier League. Další dva góly přidal Marouane Fellaini z centrů Younga a Rashforda, a jednu vzdušnou dodávku střídajícího Martiala pak v obligátní branku proměnil i Lukaku. Výsledné skóre 4:0 je přitom vůči Crystal Palace ještě velmi milosrdné...

Kohouti rozhodli o výsledku zápasu během 23 minut prvního dějství. Úvodní dva údery zasadili domácím z rychlého protiútoku. Nejprve v 9. minutě uspěl Kane v osobním souboji za polovinou hřiště a samostatný únik zakončil obstřelením brankáře Lössla. O sedm minut později se po Eriksenově akci totéž povedlo Daviesovi.

Na 3:0 upravil v 23. minutě umístěnou střelou placírkou znovu Kane. Anglický střelec tak završil gólově nejúspěšnější měsíc v kariéře, když si ve všech zářijových utkáních připsal dohromady 13 branek. Zároveň jako první hráč od roku 1997 vstřelil ve třech venkovních ligových zápasech za sebou dva a více gólů. Podobný kousek se naposledy povedl před dvaceti lety Denisi Bergkampovi v dresu Arsenalu.

V druhém poločase už výraznější šance k vidění nebyly, přesto se Tottenham trefil ještě jednou. V nastaveném čase pečetil na 4:0 po dalším brejku Moussa Sissoko.

V dalších zápasech Stoke City získalo cenný skalp Southamptonu, West Brom až v nastaveném čase přišel o výhru nad Watfordem a West Ham United si nejtěsnějším možným rozdílem poradil se Swansea City. Leicester City si odváží bod ze hřiště Bournemouthu.

Anglická fotbalová liga - 7. kolo:
Huddersfield - Tottenham 0:4 (9. a 23. Kane, 16. Davies, 90.+1 Sissoko),
Bournemouth - Leicester 0:0,
Manchester United - Crystal Palace 4:0 (35. a 49. Fellaini, 3. Mata, 86. Lukaku),
Stoke - Southampton 2:1 (40. Diouf, 85. Crouch - 75. Jošida),
West Bromwich - Watford 2:2 (18. Rondón, 21. Evans - 37. Doucouré, 90.+5 Richarlison),
West Ham United - Swansea 1:0 (90. Sakho),
Chelsea - Manchester City 0:1 (67. De Bruyne).

Reklama

Související témata: