Hlavní obsah

Čech se v Anglii blíží k bájné dvoustovce

Londýn

Bájná dvoustovka je docela blízko... Fotbalisté Arsenalu v sedmém kole anglické ligy porazili nováčka Brighton 2:0 a další zápas s čistým kontem v jejich brance odchytal Petr Čech. Po rozpačitém startu sezóny, v němž v úvodních třech duelech dostal osm branek, neinkasoval ve čtvrtém utkání po sobě. Rekordman Premier League udržel nulu už ve 194 zápasech!

Foto: Tony O'brien, Reuters

Petr Čech, kapitán Arsenalu, slaví vítězství nad Brightonem.

Článek
Fotogalerie

Vedl Kanonýry s kapitánskou páskou a dočkal se výhry 2:0. Skóre otevřel v 16. minutě Monreal a po přestávce přidal druhý gól po nádherné narážečce od Sáncheze nekompromisní ranou Iwobi.

„Povinné vítězství, čisté konto je příjemný bonus," hodnotí Petr Čech na svém webu. „Bylo hodně důležité dát první gól, protože soupeř poměrně dobře bránil. Vytvořili jsme si docela dost střel a naštěstí jsme pak ve druhé půli přidali druhý gól, který rozhodl. Ale dělali jsme i dost chyb v rozehrávce, někdy jsme zbytečně ztráceli míče. Z celkového pohledu je ale naše vítězství zasloužené. Nakonec mohlo být i vyšší."

Další čisté konto mu udělalo velkou radost. „V první řadě je dobré pro tým. Někdy jsou zápasy o jednom gólu a je potřeba nulu udržet. Hlavně, když znamená tři body," poukazuje.

Ať magická dvoustovka přijde co nejdřív

Na kontě má 194 čistých kont a do magické dvoustovky už mu moc nechybí. „Dvoustovku zatím nějak moc neřeším, ale samozřejmě budu rád, když přijde co nejdřív. Každý zápas se snažím odchytat co nejlíp, tak uvidíme," usmívá se český gólman.

Kanonýři už se dotáhli bodově na Chelsea. „Naše situace je taková, že ostatní doháníme. Musíme co nejvíc vyhrávat, sbírat body a čekat, že když někdo nad námi zaváhá, můžeme se na něj dotáhnout. Jako teď v případě Chelsea."

V čele tabulky jsou oba týmy z Manchesteru, které mají pětibodový odstup. „United i City hrají zatím výborně, vyhrávají a mají menší náskok. Ale sezóna je dlouhá a všechno se může poměrně rychle změnit," doufá Čech.

Reklama