Hlavní obsah

Kane v šlágru proti Rudým ďáblům nenastoupí, Tottenham ho šetří na odvetu s Realem

Londýn/Praha

Prioritou je konfrontace s madridským Realem v Lize mistrů, proto největší hvězda Tottenhamu Harry Kane sobotní šlágr Premier League na Old Trafford vynechá. „Harryho zranění je jen drobného rázu, ale nemůžeme a ani nechceme jít do rizika,“ potvrdil kouč Kohoutů Mauricio Pochettino, že se s absencí svého snajpra v zápase proti Manchesteru United smířil. „Co mi zbývá? Vždy chci mít k dispozici všechny hráče, ale podobné věci prostě sezóna přináší.“

Foto: Carl Recine, Reuters

Harry Kane bude Tottenhamu v sobotním šlágru na Old Trafford chybět.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Kane se dostal na podzim do skvostné formy, takže táhne Tottenham vzhůru jak na anglické ligové scéně, tak i v Champions League. Třináct gólů, které nastřílel ve dvanácti soutěžních zápasech v dresu Spurs, o tom svědčí.

V posledním ligovém kole, kdy se ve Wembley podílel dvěma brankami a jednou asistencí na demolici Liverpoolu, se však dvě minuty před koncem zranil a musel se nechat vystřídat.

Zranění stehenního svalu na levé noze není sice nijak vážné, ale týden nestačil, aby se dal dohromady. A to ho argentinský kouč Pochettino nepostavil do středečního utkání Ligového poháru s West Hamem, neboť doufal, že by se Kane mohl dát na sobotní ligovou partii s Rudými ďábly dohromady.

„Byl to jen pokus. Jde o velmi malé zranění, ale na Old Trafford nebudeme pokoušet osud. Uděláme vše pro to, aby Harry mohl nastoupit ve středeční odvetě Ligy mistrů s Realem," potvrdil Pochettino.

Nepotřebujeme dokazovat, že jsme Tottenham!

Akcie Mourinhova Manchesteru United, který je v tabulce Premier League s dvaceti body na druhé příčce před Tottenhamem jen díky lepšímu skóre, před sobotním zápasem samozřejmě narostly. Pro Spurs by měla být absence nejlepšího střelce velkým handicapem. Však před pár týdny trenér Manchesteru City Pep Guardiola prohlásil, že Spurs jsou týmem Harryho Kanea...

Pochettinovi se podobný příměr ani trochu nelíbil a hned se ohradil. „Myslím, že by se měl podívat na statistiky minulé sezóny. Vyhrávali jsme a ztráceli s Harrym, stejně jako jsme vyhrávali a ztráceli bez Harryho," připomínal, že během doby, kdy byl Kane zraněný, neprohrál jeho tým ani jedno z osmi ligových utkání, přičemž pět z nich vyhrál.

„Proto ani teď nepotřebujeme dokazovat, že jsme Tottenham," vzkázal do Manchesteru před sobotním šlágrem.

„Pochopitelně, že jsem zklamaný, že Harryho nebudu mít k dispozici, protože je to jeden z nejlepších fotbalistů nejen v Tottenhamu, ale i v Evropě a vůbec na světě, ale je to prostě daň náročné sezóně a těžkým zápasům, které hrajeme každé tři dny. Jeho absence pro nás samo sebou malý problém představuje, o to víc však musím věřit ostatním hráčům," naznačil trenér Kohoutů, že v sobotu bude spoléhat na španělského legionáře Fernanda Llorenteho.

Reklama

Související témata: