Hlavní obsah

Vracím se, abych dokončil, co jsem začal, věří Ibrahimovic, že v prosinci zase začne dávat góly

Manchester/Praha

Na Old Trafford ho stále vedou na seznamu zraněných hráčů, ale obnovený come back Zlatana Ibrahimovice už se blíží. „Vracím se, abych dokončil, co jsem tady začal,“ potvrdil šestatřicetiletý švédský snajpr v rozhovoru pro Sky Sports, že dělá vše proto, aby se v sestavě Mourinhova Manchesteru United zase objevil. A je optimistou,takže věří, že už v prosinci by mohl zase začít hrát. „Vyhrál jsem tady sice tři trofeje, ale mým cílem je vítězství v Premier League. Už proto se musím vrátit.“

Foto: Sport.cz

Zlatan Ibrahimovic věří, že v prosinci bude zpátky a začne zase střílet góly.

Článek

Po příchodu na Old Trafford se Ibrahimovic dostal v loňské sezóně do skvostné formy, v 46 soutěžních zápasech nastřílel 28 gólů, takže pomohl Manchesteru v utkání s mistrovským Leicesterem k zisku Community Shield i triumfům v Evropské lize a anglickém Ligovém poháru.

Zranění jako velká výzva

Přetrhané kolenní vazy ve čtvrtfinálovém duelu Evropské ligy s Anderlechtem ho však připravily o závěr sezóny, vítězné finále Evropské ligy a Rudé ďábly dost možná i o možnost rvát se s Chelsea o mistrovský titul až do úplného konce Premier League.

Ibrovo zranění bylo navíc tak vážné, že všichni kolem pochybovali, že se na trávníky ještě vrátí. I proto mu doporučovali, aby přijal nabídky ze zámoří a před definitivním odchodem do fotbalového důchodu si šel zahrát severoamerickou MLS.

„Jenže právě zmiňované pochybnosti pro mě představovaly obrovskou motivaci, abych se do Premier League ještě vrátil. Měl jsem před sebou novou výzvu a v tu ránu pro mě bylo všechno mnohem snazší," prozradil v rozhovoru natáčeném před sobotním šlágrem Premier League mezi Manchester United a Tottenhamem Zlatan Ibrahimovic.

Ibrovým cílem je Premier League

„Slyšel jsem kolem sebe, že je po všem a že má kariéra skončila, poslouchal jsem narážky, že už jsem příliš starý, připomínali mi, že jsem nikdy nebyl vážně zraněný a netuším s jakými následky se budu muset při pokusu o návrat vyrovnávat. A právě pochybnosti, které mě provázely po celou kariéru, mi dodávaly energii a vedly k cíli. V tu ránu pro mě bylo mnohem snazší říct, že se vrátím."

Svedl to. Nejprve přesvědčil kouče José Mourinha, že je schopen se znovu dostat do kondice a formy, kterou v loňské sezóně měl, následně přesvědčil i klubovou generalitu, takže dostal roční smlouvu.

„Dělal jsem to jen proto, že jsem si takový konec nepředstavoval. Získali jsme sice tři trofeje, ale to nebylo to, co jsem chtěl. Mým cílem je Premier League a vítězství v ní. Vracím se proto, abych v druhé sezóně v barvách Manchesteru dokončil to, co jsem začal v té první," vysvětloval svou motivaci Ibrahimovic a odhadl, že v prosinci už by mohl být natolik připravený, aby se mohl na scéně Premier League zase objevit.

Reklama