Hlavní obsah

Mladík Sané se stává pro Guardiolův tým spásou. I proto zažívají Citizens historicky nejlepší vstup do ligy

Manchester/Praha

Mladý německý legionář Leroy Sané se stává pro Manchester City spásou. Aby ne, když se v posledních zápasech Premier League postaral o šest gólů a k tomu si připsal pět asistencí. „Je sice mladý a musí se ještě zlepšit ve spoustě věcí, ale má opravdu zvláštní talent,“ chválil ho kouč Citizens Pep Guardiola po sobotním ligovém duelu, v němž jeho tým vyhrál 3:2 na hřišti West Bromwich Albion a pokračoval tak ve famózním vstupu do soutěže. Vždyť v prvních deseti kolech získali svěřenci španělského stratéga 28 bodů z třiceti možných, což je začátek, jaký Citizens ještě nikdy v ligové historii nezažili.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Leroy Sané z Manchesteru City v akci.

Článek

Proto žádný div, že španělského trenérského mága nechaly klidným i chyby, kterých se jeho svěřenci dopouštěli a jimiž dovolili domácím zápas zdramatizovat.

Po vedoucím gólu, o nějž se postaral Sané, kterého si Guardiola přivedl ze Schalke, totiž váhající brankář Ederson špatně vyhodnotil situaci a dovolil Rodriguezovi pohodlně vyrovnat, v nastaveném čase pak stoper Otamendi zpracoval míč přímo pro Phillipse a dovolil mu závěrečné sekundy ještě zdramatizovat.

„Podívám se na to detailněji až později, v průběhu utkání bylo důležité, že ani po inkasovaných laciných gólech neztratili moji hráči koncentraci. Vyhráli jsme a podali dobrý výkon, což je nejdůležitější," chválil své hráče a Saného především.

„Proměnili jsme jen tři šance a dali pouze tři góly, příležitostí jsme si ovšem připravili daleko víc. Fotbal už je ale takový... Jsou zápasy, kdy musíme být i za tři branky rádi. Zvláště tady na Hawthorns, protože jde o náročné a hodně obtížné prostředí pro každého, kdo sem přijede," připomínal Guardiola hodně divoký úvod zápasu, kdy během  necelých pěti minut padly tři góly.

„Domácí proti nám navíc vyrukovali se dvěma útočníky a pětičlennou středovou řadou, což je rozestavení, které normálně nepraktikují. Ale i s ním jsme si poradili."

S impozantním vstupem do soutěže je Guardiola pochopitelně navýsost spokojený, protože jeho tým je v čele tabulky s pětibodovým náskokem před druhým Manchesterem United a dokonce osmibodovým před třetím Tottenhamem.

„Pochopitelně že jsem z takového vstupu do soutěže šťastný. Každá výhra nám pomáhá a navíc ukazuje, že se můžeme ještě zlepšit."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.