Hlavní obsah

Nikdo se nás nebude bát jen proto, že jsme Chelsea, reagoval na škaredou italskou noc Conte

Řím/Praha

Pro Conteho trpké procitnutí. Hořké o to víc, že si ho italský kouč ve službách Chelsea musel prožít doma, v Itálii. Třígólová prohra na Olympijském stadiónu v Římě od AS ho bude dlouho strašit. Lekce, kterou jeho Blues ve čtvrtém díle základní skupiny Ligy mistrů od domácích dostali, ještě víc. „Pokud si myslíme, že se nás budou soupeři bát jen proto, že se jmenujeme Chelsea, jsme na špatné cestě,“ přiznal Antonio Conte, jak hluboce ho výprask zasáhl.

Sestřih zápasu AS Řím - ChelseaVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání PSG - Anderlecht

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Manchester United - Benfica

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Celtic - Bayern

Sestřih zápasu Basilej - CSKA

Nejdřív gól inkasovaný už po 68 vteřinách, před přestávkou druhý, který dal Courtoisovi znovu El Shaarawy, třetí jen dokreslující zmar anglického mistra po změně stran.

Chybí hlad a také vůle

Tři obdržené branky v Římě, tři ovšem i před dvěma týdny na Stamford Bridge v konfrontaci se stejným soupeřem.

To už bylo na Thibauta Courtoise moc...

„V minulé sezóně jsem neměl v bráně co dělat, protože na mě šla jedna dvě střely za zápas. Maximálně čtyři pět, když jsme hráli s United nebo Citizens. Ale v této sezóně je pro náš tým a obranu obzvlášť těžký každý zápas. Nedokážu ale říct, kde je problém," uznával belgický gólman, že ještě na jaře neprostupná a skvěle organizovaná defenziva Chelsea momentálně připomíná volně průchozí pasáž.

Trenér Conte ovšem vysvětlení má. „V minulé sezóně jsme měli velký hlad a obrovskou vůli dosáhnout něčeho důležitého. A také jsme ligu vyhráli a postarali se o zázrak," vyčítal svým svěřencům.

„Pokud chceme být konkurenceschopní i v této sezóně, musíme zase v sobě najít hlad, který jsme v sobě měli v těch přechozích a teď ho vidím na mužstvu jen někdy. Jestliže si hráči myslí, že se nás budou soupeři bát jen proto, že se jmenujeme Chelsea, jsme na špatné cestě. Velký tým musí prokazovat stabilitu, konzistenci a touhu být neustále protagonistou v každém zápase. A my tyhle vlastnosti v Římě neměli. Domácí byli lepším týmem ve všech směrech. I v motivaci a hladu, který na nich byl patrný," nešetřil trenér Blues své svěřence.

Postup v ohrožení není

Vysoká prohra byla pro Chelsea pochopitelně ostudná, ale její postupové ambice příliš neohrozila. Anglický mistr se sice v tabulce propadl na druhé místo za AS Řím, ale po dalším zaváhání madridského Atlétika může být v klidu.

Španělský celek, který v předchozích čtyřech letech postoupil dvakrát do finále, jednou si zahrál semifinále a jednou čtvrtfinále, se totiž ve skupině neskonale trápí. Dokladem toho byla domácí remíza 1:1 s ázerbájdžánským Karabachem, po níž je Simeoneho mužstvo na pokraji vyřazení. Na Chelsea ztrácí čtyři body, přičemž v dalším kole jede do Říma, zatímco Conteho tým nastoupí v Baku proti Karabachu.

„Musíme se sebrat mnohem dřív, už v neděli musíme dát zapomenout na škaredou italskou noc," připomínal Courtois, že na jeho tým čeká na Stamford Bridge ligový šlágr s Manchesterem United.

„Hlavně se musíme vydat po správné cestě, po které jsme šli už loni. A musíme chtít po ní šlapat. Když to neuděláme a nebudeme tomuto apelu rozumět, čeká nás velice obtížná sezóna," upozorňoval své hráče trenér Conte.

Reklama