Hlavní obsah

Tajemný Ibra! Lidé by byli šokovaní, kdyby znali celou pravdu o mém zranění, překvapil

Manchester/Praha

Návrat zvládl dřív, než sám předpokládal. Ještě před pár týdny se Zlatan Ibrahimovic v rozhovoru pro Sky Sports svěřoval, že by se po těžkém zranění chtěl do sestavy Manchesteru United vrátit v průběhu prosince, v sobotním utkání Premier League se však švédský kanonýr na trávníku Old Trafford už objevil. „A plně připravený, abych svému mužstvu pomohl,“ vykládal Ibra před televizními kamerami poté, co v duelu mezi Manchesterem United a Newcastlem odehrál posledních třináct minut.

Foto: Carl Recine, Reuters

Útočník Zlatan Ibrahimovic je zpátky v sestavě Manchesteru United. Na hřiště vyběhl po vážném zranění dříve než se čekalo.

Článek

Lékaři byli skeptičtí. Když si Ibrahimovic v dubnovém utkání Evropské ligy s Andlerlechtem přetrhal křížové vazy v koleni, byla jejich prognóza neúprosná. Dřív, než za dvanáct měsíců se nevrátí. A dost možná, že bude muset fotbalovou kariéru nadobro ukončit.

Po sedmi měsících je šestatřicetiletý švédský snajpr zpátky a zase hraje Premier League.

„Musel jsem se vrátit, abych dokončil to, kvůli čemu jsem do Manchesteru přišel. Anglický titul mi chybí a bez něho jsem na konec kariéry nemohl ani na chvíli pomyslet," přiznával, že ligový triumf byl motivem, který mu pomohl k překonání následků vážného zranění a návratu.

„Nešlo jen o koleno a zpřetrhané vazy. Lidé by byli šokovaní, kdyby znali celou pravdu o mém skutečném zranění. Ale tohle tajemství si nechám pro sebe."

V ligovém duelu s Newcastlem poslal trenér Mourinho Ibrahimovice na hřiště za stavu 4:1 pro Rudé ďábly na posledních třináct minut. Švédská hvězda, která v minulém sezóně nastřílela v barvách Manchesteru United 28 gólů, sice další branku nepřidala, ale důkaz, že se vrací ve formě, podala.

„Po šest a půl měsíce jsem měl rozepsaný rozvrh na každý den a držel se ho. Denně jsem tvrdě pracoval pět až šest hodin. To je jediné tajemství, které mi pomohlo k rychlému návratu. Trenérova důvěra také. Mourinho mi řekl: Dělej, co chceš, protože sám víš, co máš dělat. Já ti věřím," vykládal Ibrahimovic, jenž byl nadmíru spokojený s tím, že je zpátky.

„Mohu běhat, zase hrát a dělat to, v čem jsem dobrý, takže za tuto chvíli jsem vděčný. A co bude dál a zda na Old Trafford zůstanu i po sezóně a vypršení smlouvy, to neřeším. Nepodepisuji smlouvy na pět či deset let, takže se nezajímám o to, co bude. Navíc už mám věk na to, abych si sám vybral, co chci dělat," vyznávala se při návratu švédská fotbalová legenda.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články