Hlavní obsah

Zabiju každého, kdo propadne uspokojení, varoval své hvězdy Guardiola

Manchester/Praha

Tak báječný vstup do sezóny Citizens ještě nikdy v historii nezažili. V Premier League neprohráli v prvních dvanácti kolech ani jednou a v tabulce mají na svého městského konkurenta z Old Trafford figurujícího v tabulce na druhém místě osm bodů k dobru, v Lize mistrů si postup do jarního osmifinále zajistili už před dvěma týdny poté, co ve čtvrtém zápase základní skupiny vyhráli v Neapoli. Trenér Pep Guardiola může být spokojen, jeho svěřenci také....

Foto: Andrew Yates, Reuters

Trenér Manchesteru City Pep Guardiola.

Článek

Jenže právě ve slově spokojenost se skrývá problém. Španělský kouč na lavičce fotbalistů Manchesteru City je na něj přímo alergický.

Když jeho tým vyhrál o víkendu na hřišti Leicesteru 2:0, narazil jeden z dotazů právě na toto téma.

„Neobáváte se, že vaše hvězdy teď podlehnou uspokojení, když v jednom kuse vyhrávají a v Champions League už mají postup také jistý?" čelil Guardiola otázce směřující nejen k utkání s Liškami, ale i úternímu domácímu duelu s Feyenoordem v Lize mistrů.

„To se nestane, protože jejich trenérem jsem já," reagoval okamžitě kouč Citizens. „Pokud bych totiž měl pocit, že uspokojení podléhají, klidně je zabiju," vzkázal svým hráčům.

„Samozřejmě se stane, že přijde zápas, kdy budeme hrát špatně a soupeř nás porazí, ale i v takovém utkání musím vidět, že bojují, mají dost vůle a chutě hrát. Že mají koule a jdou do zápasu naplno," odmítl Guardiola, že by další vystoupení v Lize mistrů brali jeho Citizens jen jako formalitu a podle toho k ní přistoupili.

Reklama

Související témata: