Hlavní obsah

Anglie je v pozoru. Vydra slaví hattrick, na Ostrovech se trefil ve třetím utkání v řadě

Aktualizováno

A pak že český fotbal nemá kanonýra! Matěj Vydra má v dresu Derby ve druhé anglické nejvyšší soutěži formu jako hrom. Hattrickem zničil mladý útočník tým Middlesbrough a to dokonce na jeho hřišti. Během posledních tří utkání si tak Vydra připsal hned pět vstřelených gólů. V sezóně už se trefil jedenáctkrát.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Matěj Vydra

Článek

Bombarďák Vydra má v poslední době nabito. Před týdnem v sobotu dal gól Fulhamu, o tři dny později vstřelil gól do sítě QPR, ale to nejlepší čekalo na českého útočníka v sobotním duelu na hřišti Middlesbrough. Tam se blýskl dokonce hattrickem.

"Jsem šťastný, je to můj druhý hattrick v kariéře. Ale jsem šťastný i z toho, že jsme dosáhli velkého vítězství, podali jsme dobrý výkon jako tým. Děkuji také našim fanouškům, fantastická podpora," uvedl na sociální siti po utkání český útočník.

O tom, že ani ve třetím utkání v řadě nevyjde Vydra střelecky naprázdno, bylo jasné po třinácti minutách. Sebevědomí ukázal na začátku druhé půle, kdy si postavil míč na penaltový puntík a zvýšil na 2:0. V 63. minutě pak pečetil vítězství Beranů trefou na 3:0.

Na kontě už tak má jedenáct zásahů a směle může pomýšlet na překonání svého „ostrovního" rekordu. Ten zaznamenal v sezóně 2012/13, kdy dal také ve druhé lize za Watford celkem 22 branek a byl hitem Anglie.

Anglická druhá fotbalová liga - 19. kolo:
Barnsley - Leeds 0:2
Aston Villa - Ipswich 2:0
Burton - Sunderland 0:2
Fulham - Millwall 1:0
Hull - Bristol 2:3
Middlesbrough - Derby 0:3 (Vydra hattrick)
Norwich - Preston 1:1
Reading - Sheffield Wednesday 0:0
Wolverhampton - Bolton 5:1
Sheffield United - Birmingham 1:1

Reklama

Související témata: