Hlavní obsah

Burnley - Arsenal 0:1Sánchez rozhodl v nastavení z penalty o výhře Arsenalu v Burnley, Citizens také berou tři body

Aktualizováno

Fotbalisté Arsenalu s Petrem Čechem v brance zvítězili v 13. kole anglické ligy díky penaltě v nastavení 1:0 na hřišti Burnley. Zavzpomínali tak na minulou sezonu, v níž o vítězství v obou duelech proti témuž soupeři rozhodli také po uplynutí základní hrací doby. "Kanonýři" se posunuli na čtvrté místo tabulky před úhlavního rivala Tottenham. Čech si připsal 196. čisté konto v Premier League.

Článek

Manchester City otočil zápas na hřišti Huddersfieldu a zvítězil 2:1. V čele tabulky má znovu osmibodový náskok před Manchesterem United i díky rekordnímu tažení: po 13 duelech ještě nikdo v historii neměl 37 bodů. Venku navíc "Citizens" vyhráli jedenácté soutěžní utkání v řadě, což se předtím žádnému týmu z anglické nejvyšší soutěže nepovedlo.

Burnley bylo v prvním poločase proti Arsenalu blíže gólu, když po čtvrthodině hry Gudmundsson tvrdou střelou orazítkoval tyč. Na druhé straně jen těsně minul Monreal. V závěru poločasu podržel hosty Čech, který se zaskvěl proti Bradyho přímému kopu.

Zápas spěl k bezbrankové remíze, v nastavení ale Tarkowski fauloval v šestnáctce. Sánchez nařízenou penaltu umístil k tyči, a přestože gólman Pope vystihl směr, první porážce Burnley po třech zápasech nezabránil.

"V prvním dějství jsme nenašli naši hru, nedovolili nám to. Po změně stran to byla otázka finální přihrávky, trpělivosti a vyvarování se chyby v defenzivě," uvedl kouč vítězů Arséne Wenger. "Mají 22 bodů, a když proti nim hrajete, víte proč. Dodnes inkasovali jen dvě branky na svém stadionu. Brání extrémně dobře a jsou velmi nebezpeční svou přímočarostí," pochválil soupeře francouzský manažer.

Jeho protějšek Sean Dyche byl nespokojený. "Je to těžké, neboť jsme předvedli dobrý výkon. Abych byl upřímný, bylo velmi nepravděpodobné, že by v den jako dnes nebyla penalta nařízená. Hráčům jsem řekl, že se stále posouváme kupředu. Také jsem dodal, že tohle je realita. Fotbal je drsná hra a občas bolí. Dobré je, že jsme jim dovolili jen několik šancí."

Poslední čtvrthodina prvního dějství duelu Huddersfield - Manchester City přinesla mnoho šancí. Aktivnější byli hosté, přesto šli do šatny s jednobrankovým vedením domácí poté, co si balon po rohovém kopu ramenem do vlastní brány srazil stoper Otamendi.

"Citizens" vyrovnali ihned po změně stran. Sterling byl faulován ve vápně a penaltu bezpečně proměnil Agüero. Argentinský kanonýr se prosadil do sítě 31 z celkových 32 týmů, proti kterým v Premier League nastoupil. Nepovedlo se mu to jen proti Boltonu.

Obrat mohl dokonat Sané, jeho přímý kop však skončil na břevnu. Přesto hosté dosáhli na tři body. Gólman Lössl v závěru vyrazil střelu Gabriela Jesuse jen do Sterlinga, od něhož se míč odrazil do brány.

Everton stále čeká na první venkovní výhru v sezoně. Na hřišti Southamptonu podlehl jasně 1:4 a zůstal pouze dva body nad sestupovým pásmem.

Anglická fotbalová liga - 13. kolo
Southampton - Everton 4:1 (52. a 58. Austin, 18. Tadič, 87. Davis - 45. Sigurdsson)
Burnley - Arsenal 0:1 (90+2. Sanchez z pen.)
Huddersfield - Manchester City 1:2 (45.+1 vlastní Otamendi - 47. Agüero z pen., 84. Sterling)

Reklama

Související témata: