Hlavní obsah

Magická dvoustovka se blíží. Když budou City dál hrát dobře, těžko je budeme honit, uznal Čech

Londýn/Praha

Jestli se fotbalový Arsenal může v poslední době na někoho spolehnout, je to gólman Petr Čech. Bývalý český reprezentant vychytal na hřišti Burnley druhou nulu v řadě a Gunners mohli slavit výhru 1:0 díky proměněné penaltě Alexise Sáncheze z druhé minuty nastavení. Čech tak má na kontě už o 196. čisté konto v Premier League a magická dvoustovka se rychle blíží...

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Petr Čech v brance Arsenalu předvedl i v utkání Premier League proti Burnley několik parádních zákroků a Gunners mohli slavit výhru 1:0.

Článek
Fotogalerie

Čech dobře věděl, jak důležité výhry Arsenal dosáhl. Mohly za to vzpomínky na minulou sezónu, kdy Gunners o vítězství v obou duelech proti témuž soupeři rozhodli také po uplynutí základní hrací doby.

„Bylo to moc důležité vítězství. Týmy, co jsou před námi v sobotu ztratily. Pokud jsme chtěli zase něco stáhnout, potřebovali jsme tři body. Přeskočili jsme Tottenham, Chelsea máme jen na bod, ale pořád platí, že se musíme starat hlavně o sebe, jít zápas od zápasu a uvidíme, na co to bude stačit," přiznal v komentáři na svých internetových stránkách Čech.

Pochopitelně jej těšilo i čisté konto, protože se blýskl několika parádními zákroky. „Kdybychom dostali gól, asi by vzhledem k průběhu bylo složité vyhrát. Soupeř měl v první půli dvě velké šance. Při první jsem vyrazil míč na tyč a pak jsem chytil nebezpečný trestňák," popisovala brankářská jednička Arsenalu.

Čech a spol. tak dokázali navázat na vítězství nad Tottenhamem z minulého kola a slavili druhou výhru v řadě. „Tohle byl v podstatě zápas o šest bodů, protože Burnley mělo stejně bodů, jako my. V první půli hrál soupeř velmi dobře. Vycházela jim jejich hra s dlouhými balóny dopředu. Měli tam pár centrů i nebezpečných rohů. Z naší strany to nebylo ono, ale po přestávce jsme se hodně zlepšili," zamýšlel se nad průběhem duelu zkušený gólman.

„Nenechali jsme je vzadu rozehrávat a dobře jsme napadali. Až na pár výjimek jsme je zavřeli na jejich polovinu a vytvořili jsme si tlak i šance. Pořád jsme doufali, že z toho něco vytěžíme. Drželi jsme hodně míč a naštěstí to vyšlo v nastaveném čase. Dostali jsme balón za obranu, byla z toho penalta a Alexis ji proměnil. Z těch, kteří byli na hřišti, byl určen jako první a trefil nám tři body. Bylo to trochu šťastné vítězství, ale za výkon ve druhé půli jsme si ho zasloužili," dodal Čech.

Tabulce však zatím suverénně vévodí Manchester City, po výhře na hřišti Huddersfieldu mají Citizens náskok 8 bodů na druhý Manchester United. Arsenal je čtvrtý s mankem 12 bodů a Čech si uvědomuje, že odstup do lídra je velký. „City hrají výborně a bude záležet jen na nich. Když v tom budou pokračovat, těžko je někdo bude chytat, ale na druhou stranu, je odehraných teprve 13 kol a stát se ještě může spousta věcí."

Reklama

Související témata: