Hlavní obsah

Cítím se jako vydra ve vodě, lebedí si kanonýr Beranů a užívá si odpovědnosti za tým

Londýn

Hattrickem zařídil český fotbalový útočník Matěj Vydra vítězství Derby County (3:0) na hřišti v Middlesborough při sobotním pokračování anglické Championship. Pětadvacetiletý borec zařídil triumf „Beranů" na hřišti soupeře po dlouhých sedmnácti letech. Jako suvenýr si odnesl míč s podpisy spoluhráčů pro otce a také množství chvály ze všech stran.

Foto: Sport.cz

Český útočník Matěj Vydra s cennou trofejí. Tímhle míčem nasázel hattrick do sítě Middlesbrough a rozhodl o výhře Derby County.

Článek

Jak moc jste hrdý na první hattrick kariéry v ligových soutěžích?

Myslím, že je úplně jedno, jestli je první nebo padesátý. Vstřelit tři branky je vždy mimořádně příjemné, protože se to nestává každý den. Já podobnou euforii zažil dosud jen jednou v FA Cupu před téměř dvěma lety v dresu Readingu proti Huddersfieldu. Na zápase jsem měl tři kamarády, kteří přiletěli už na předešlý duel proti QPR, takže jsem si v rámci oslavy dal jedno pivo na zapití výjimečného dne.

Cítil jste hned od úvodních minut duelu proti Middlesbrough, že to bude váš večer?

Ani náhodou. První půlku jsme hráli prakticky bez balónu, domácí byli skvělí a měli obrovské držení míče. Vytvářeli si řadu příležitostí. My jsme si připravili jednu jedinou, ale dokázali jsme ji využít. Když jsme šli o přestávce do šatny za těsného vedení, říkal jsem si, že soupeř nemůže v takovém tempu vydržet devadesát minut. Hned dvě minuty po pauze jsem proměnil penaltu, pak šli domácí do deseti a už neměli sílu na zvrat.

Během podzimní části sezóny jste vstřelil jedenáct branek v Championship, kde jste od poloviny října zaznamenal sedm gólů a skóroval v třech posledních utkáních. Představuje bilance velkou dávku sebevědomí?

Nepochybně. Moje situace se proti podzimu minulého roku, kdy jsem v Derby začínal, totálně otočila. Do každého zápasu jdu s vědomím, že chci dát gól nebo pomoci přihrávkou k zisku tří bodů. A často si říkám, když to nyní jde tak dobře, proč to nešlo už minulou sezónu.

A k čemu jste došel?

Konečně hraju na pozici, kde se cítím nejlépe. V roli podhrotového útočníka. Trenér Rowett, jenž přišel v březnu, mi hodně věří. Dost spolu komunikujeme. Stojí za mnou, což je pro mě hodně důležité. Nabádá spoluhráče, aby mě hodně hledali a hráli pro mě. Styl je hodně uzpůsobený mým potřebám. A já si užívám odpovědnosti za tým. Svědčí mi to. Cítím se jako vydra ve vodě.

Jste na polovině gólové bilance z životní sezóny 2012/13, kdy jste za Watford vstřelil v Championship 22 branek. Má nynější ročník podobné rysy s tím před pěti lety?

Mám hodně podobný pocity. Tehdy tým vedl trenér Zola, jenž měl ke mně hodně blízký vztah. Nyní je to podobné. Ale nechci nic zakřiknout, protože fotbal umí být občas hodně krutý.

Troufáte si i na překonání osobního střeleckého maxima?

To neřeším. Samozřejmě bych byl nadšený, ale hlavní je vyhrávat. Nechci být chrt, který myslí jen na svoje statistiky a škodí tak týmu.

Aktuálně je Derby County na šesté příčce. Může tým pomýšlet na postup?

Doufám, že si všechno sedne a budeme pokračovat ve výsledcích z posledních týdnů. Máme k dispozici úterní dohrávku proti Ipswich Town, tak věřím, že se přiblížíme první příčce.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články