Hlavní obsah

Čech zhubl a těží z toho. Wenger promluvil o budoucnosti gólmana v Arsenalu

Londýn/Praha

S reprezentací už sice sekl, ale o předčasném konci kariéry brankáře Petra Čecha v Arsenalu nemůže být podle kouče Arsena Wengera vůbec řeč. Naopak plzeňský rodák bude podle něj hrát na nejvyšší úrovni ještě mnoho let.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Brankář Arsenalu Petr Čech.

Článek

Ani v 35 letech nemusí bývalý český reprezentant podle francouzského stratéga myslet na konec mezi nejlepšími. Svojí zarputilostí a péčí o fyzickou kondici si může kariéru ještě hodně natáhnout.

„Samozřejmě stárne, to my všichni. Ale podle mě je teď s přibývajícími roky ve vůbec nejlepší kondici, v jaké kdy byl," cituje Wengera britský list Daily Mail.

Sundal pár kil

„Věnuje hodně pozornosti přípravě. Je hubenější, než býval a myslím, že z toho dost těží," pokračoval kouč. „Sundal pár kil, ne moc, tak dvě tři. Ale může to znamenat velký rozdíl."

Wenger také přirovnal Čecha k legendě Manchesteru United Edwinu Van Der Sarovi, jenž triumfoval v Premier League i v době, kdy mu bylo 40 let a 205 dnů.

„Čech dosáhl na své úspěchy, protože chce zkrátka být nejlepší. Je perfekcionista. Úspěšnou kariéru neuděláte, pokud nemáte tu posedlost být pořád top. Pamatuji si na Van der Sara v Manchesteru United. Pro mě jsou to podobní hráči - inteligencí, kvalitou i tělesnými parametry," srovnával Francouz.

A doplnil, že slavný Nizozemec skončil jen proto, že sám chtěl, ne že by ho k tomu nutil výkonnostní pokles.

Český gólman se naposledy blýskl v Premier League třemi čistými konty za sebou a v počtu vychytaných nul už se dostal na číslo 197. Magickou dvoustovku tak už má na dosah.

Reklama