Hlavní obsah

Hvězdný Lukaku se na Old Trafford střelecky zadrhl. Potřebuje nové boty, kontruje Mourinho

Praha

Do sezóny vletěl jako tajfun. Útočník Romelu Lukaku od svého letního příchodu z Evertonu do Manchesteru United potvrzoval kanonýrské vlohy, když v úvodních deseti soutěžních zápasech nasázel jedenáct gólů. Není divu, že si jeho nový chlebodárce spokojeně mnul ruce, jenže v poslední době se gólová mašina z Belgie zasekla.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Kde je problém? jako kdyby se ptal trenér Manchesteru United José Mourinho (vlevo) svého svěřence Romela Lukakua. Belgický útočník se momentálně trápí v koncovce.

Článek

Z uplynulých jedenácti střetnutí skórovala pouze jednou (v lize proti Newcastlu). Síť nerozvlnila ani v úterním duelu 14. kola Premier League proti domácímu Watfordu, který Rudí ďáblové opanovali 4:2. Přitom slibných šancí si Lukaku vypracoval hned několik.

Tu největší pak sedmnáct minut před koncem, kdy obdržel krásný balón od Rashforda, na 24letého forvarda zívala poloodkrytá brána. Ideální okamžik k zakončení ale prováhal a nakonec jeho střelu levačkou nakonec zablokoval obránce Mariappa.

"Myslím, že potřebuje nějaký velký kontrakt s výrobcem obuvi. Skončila mu smlouva a zatím novou s žádnou firmou neuzavřel. Čeká na nabídku, a proto nastupuje do zápasů v černých kopačkách," vysvětloval s úsměvem pro deník Mirror manažer United José Mourinho, co stojí za slabší koncovkou rodáka z Antverp, jenž ještě v posledním domácím souboji s Brightonem nazul bílé kopačky Adidax X. „Potřebuje správné boty, aby zase začal střílet gól," pokračoval portugalský stratég, záhy však přešel na vážnější tón.

"Na hřišti pracuje úžasně. Nemůžu s ním být spokojenější," ocenil Mourinho belgického snajpra, za kterého tým z Old Trafford vyplatil Evertonu přes 2,2 miliardy korun.

Manchester United si úterní výhrou upevnil druhou příčku, přičemž na vedoucí City ztrácí pět bodů. Jeho městský rival z Etihad Stadium ale má dnešní zápas se Southamptonem k dobru.

Reklama

Související témata: