Hlavní obsah

Arsenal - Huddersfield 5:0Čech udržel potřetí v řadě čisté konto. Arsenal smetl nováčka. Rooney slaví hattrick

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Arsenalu deklasovali ve 14. kole Premier League Huddersfield 5:0. Své třetí čisté konto v řadě a celkové sedmé v této sezóně udržel český brankář Petr Čech. Pro pětatřicetiletého gólmana se jedná o 197. nulu v nejvyšší anglické soutěži. Svůj první hattrick po návratu do Evertonu vstřelil Wayne Rooney a velkou měrou přispěl k vítězství 4:0 nad West Hamem. První Manchester City po gólu Raheema Sterlinga v 96. minutě udolal Southampton 2:1.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Fotbalisté Arsenalu oslavují gól Mesuta Özila do sítě Huddersfieldu.

Článek
Fotogalerie

Arsenal si po vysokém vítězství nad nováčkem udržel stoprocentní úspěšnost na domácím hřišti, kde vyhrál v součtu s minulou sezónou dvanácté utkání po sobě. Skóre otevřel už ve 3. minutě francouzský útočník Alexandre Lacazette, ve druhém poločase se dvakrát trefil jeho krajan Olivier Giroud a po gólu přidali Mesut Özil a Alexis Sánchez.

Svěřenci Arséna Wengera jsou čtvrtí v tabulce bod za Chelsea, která dnes díky premiérové brance Antonia Rüdigera v anglické lize porazila 1:0 Swansea.

Manchester City si udržel v čele tabulky osmibodový náskok před městským rivalem United díky Sterlingovi, jenž v 96. minutě krásnou střelou zpoza šestnáctky rozhodl duel proti Southamptonu. Favorita poslal do vedení krátce po přestávce Kevin De Bruyne, v 75. minutě vyrovnal Oriol Romeu a hosté až do samotného závěru drželi naději na překvapivý zisk bodu.

Třemi góly proti West Hamu se blýskl kanonýr Evertonu Wayne Rooney, který završil hattrick brankou z vlastní poloviny. Bývalý anglický reprezentant v 18. minutě neproměnil penaltu, ale míč vyražený Joem Hartem dorazil do sítě hlavičkou. Podruhé se prosadil ve 28. minutě a své galapředstavení korunoval v 66. minutě, kdy napálil míč "z první" do branky West Hamu po obranném odkopu Harta.

Skóre zápasu před zraky trenéra Sama Allardyce, jenž by měl Everton převzít oficiálně ve čtvrtek, uzavřel čtvrtým gólem Ashley Williams.

Anglická fotbalová liga - 14. kolo:
Arsenal - Huddersfield 5:0 (68. a 87. Giroud, 3. Lacazette, 69. Sánchez, 72. Özil),
Bournemouth - Burnley 1:2 (79. King - 37. Wood, 65. Brady),
Chelsea - Swansea 1:0 (55. Rüdiger),
Everton - West Ham United 4:0 (18., 28. a 66. Rooney, 78. Williams),
Manchester City - Southampton 2:1 (47. De Bruyne, 90.+6 Sterling - 75. Romeu),
Stoke - Liverpool 0:3 (77. a 83. Salah, 17. Mané).

Reklama

Související témata: