Hlavní obsah

Velkokluby stojí na českého mladíka frontu. Všechny nabídky chce přebít Arsenal

Londýn/Praha
Aktualizováno

Fotbalovým hitem letošního léta byl útočník Patrik Schick, teď to vypadá, že v zimě bude v kurzu jiný český talent. Už teď prý na českého reprezentanta stojí fronta evropských velkoklubů. Zájem o talentovaného záložníka Jakuba Jankta mají AC Milán a Juventus, podle anglických médií je ale připravený přebít všechny nabídky Arsenal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Jankto při tréninku v Eden Areně v Praze.

Článek

Jednadvacetiletý záložník si dělá dobré jméno v Itálii, kde válí za Udinese Calcio, a tak není divu, že jsou z jeho výkonů paf v AC Milán či Juventusu. O zájmu milánského velkoklubu už ostatně Jankto mluvil v říjnu, kdy poskytl rozhovor pro Sport.cz, zároveň ale prohlásil, že na něj udělala velký dojem Anglie.

Takže se mladému záložníkovi musí zamlouvat fakt, že se do hry o jeho služby hodlá rázně zapojit také Arsenal, který podle webu Calcio Mercato sleduje talentovaného Čecha už více než rok a je připravený přebít všechny nabídky od konkurence.

Podle všeho měl Arséne Wenger, manažer Kanonýrů, zájem o hráče už během léta, ale k dohodě nedošlo. Teď to vypadá, že jednání ožijí znovu. Podle anglických médií vše nasvědčuje tomu, že se s Arsenalem rozloučí Jack Wilshere.

Jankto nastoupil v Sérii A do 13 utkání a ve smlouvě má výstupní klauzuli ve výši šest miliónů liber, zhruba 175 miliónů korun. Tahle suma ovšem neznamená žádný problém ani pro další zájemce o služby českého fotbalisty - italské velkokluby Juventus a AC Milán. Dá se tedy čekat pořádná bitva a cena talentovaného hráče poletí vzhůru.

Reklama

Související témata: