Hlavní obsah

Absolutně brilantní výkon, rozplýval se Wenger, i když nemohl prohru s Rudými ďábly rozdýchat

Londýn/Praha

Nemohl prohru rozdýchat. Nikoli proto, že přišla po předchozích dvanácti domácích výhrách v řadě a že mu ji uštědřil právě Mourinho, to brilantní výkon jeho Arsenalu byl příčinou Wengerovy frustrace. Třiatřicetkrát vypálili Gunners na bránu Rudých ďáblů, patnáct střel mířilo mezi tyče, balón měli v šlágru Premier League pod kontrolou po sedmdesát procent, přes dvacet minut hráli proti oslabenému soupeři, přesto dostali na svém Emirates Stadium výprask.

Foto: Phil Noble, Reuters

Manažer Arsenalu Arséne Wenger

Článek

„Nemůžete zažívat větší frustraci, než když prohrajete po absolutně brilantním výkonu. A my ho podali. Hráli jsme velice dobře, předvedli vynikající ofenzivní fotbal, měli dost a dost šancí," hořekoval kouč Arsenalu Arséne Wenger poté, co musel rozdýchávat porážku 1:3, po níž se jeho tým propadl v tabulce Premier League na pátou příčku.

„Jen jedno nám scházelo - potřebný důraz ve vlastní i soupeřově šestnáctce. A také patřičná koncentrace v úvodu střetnutí," vyjmenovával důvody, proč jeho Arsenal v konfrontaci s Mourinhovým Manchesterem United padl.

„Byla to obrovská rána pro psychiku, když zápas sotva začal a my prohrávali o dva góly, To se doma prostě nesmí stát," přiznával, že jeho svěřenci byli vykolejeni po úderech, které jim zasadili Valencia a Lingard během prvních jedenácti minut.

„Ale i tak jsme se mohli vrátit zpátky do zápasu, protože jsme si připravili dost a dost šancí. Ale nikoli jen naše nervozita, ale hlavně brankář De Gea nám to nedovolil. On byl mužem zápasu. O míli před všemi ostatními," vyzdvihoval Wenger vynikající výkon španělského gólmana Rudých ďáblů.

„Však jsem mu také po zápase řekl, že jsem dnes viděl nejlepšího brankáře na světě," nešetřil před kamerami BT Sport superlativy ani hostující kouč José Mourinho. „Ve velkých zápasech ale potřebujete brankáře, o něhož se může mužstvo opřít. A De Gea jím byl. Ale i ostatní hráči podali velkolepý výkon ve skutečně fenomenálním zápase. Arsenal hrál v některých fázích úžasně a svým ofenzivním fotbalem nám způsoboval problémy, ale můj tým bojoval a měl oporu ve skvělém brankáři."

Jediné, čeho mohl Mourinho litovat, bylo vyloučení Pogby, který se po zranění dostal do báječné formy. V příštím kole, v němž je na pořadu manchesterské derby mezi Rudými ďábly a Citizens, však bude Mourinhovi chybět.

„Nebudu se k jeho vyloučení vyjadřovat, to nechám na vás," řekl novinářům očekávajícím, že se pustí do sžíravé kritiky rozhodčího Marrinera. „Kdybych mluvil o červené kartě, musel bych mluvit i o Koscielnym a jeho zákroku na Lukaka," narážel na moment, kde tři minuty před koncem belgický legionář unikal domácímu obránci a mohl jít sám na Čechovu bránu, Koscielny ho ovšem zastavil faulem oceněným jen žlutou kartou. „Musel bych mluvit i hráčích Arsenalu, kteří milují zdejší krásný trávník, stejně jako o spoustě dalších věcí, což nechci," zdržel se komentářů Mourinho.

Reklama