Hlavní obsah

Mourinho těžce kousal prohru v derby: Vyhráli díky štěstí a rozhodčímu

Manchester/Praha

V případě vítězství se mohli výrazněji vrátit do hry o titul, ale domácí porážka v derby od lídra Premier League Manchesteru City 1:2 znamená pro United ztrátu už jedenácti bodů a velkou komplikaci. Podle kouče poražených Josého Mourinha ale hráči Citizens zvítězili jen díky štěstí a přízni rozhodčích.

Foto: Carl Recine, Reuters

Kouč José Mourinho musel spolknout další hořkou pilulku, ale po porážce od City se s věčným rivalem Pepem Guardiolou objal.

Článek

Portugalský kouč upozorňoval zejména na situaci ze 79. minuty, kdy sudí Michael Oliver nenařídil pokutový kop po zákroku Nicolase Otamendiho na Andera Herreru, navíc druhému jmenovanému udělil žlutou kartu za simulování.

„Myslím, že mají velké štěstí. Všechna podobná rozhodnutí se posuzují v jejich prospěch. Můžeme mluvit o čem chcete, třeba o fotbalové teorii, držení míče nebo něčem jiném, ale zkrátka stejně jako v minulé sezóně je tohle jasná penalta v klíčovém momentě," láteřil Mourinho.

„Od City očekáváte, že budou dávat krásné góly, jenže oni se trefili dvakrát po ostudných odrazech. Měli sice hru pod kontrolou, ale když se podíváte na nejlepší zákroky zápasu, tak dva měl jejich gólman," pokračoval v nářcích na nepřízeň štěstěny Mourinho.

Jeho odvěký rival na lavičce City Pep Guardiola už bral Portugalcova slova s rezervou. „Tohle už jsme zažili minulou sezónu. Vyhráli jsme a také za to mohl rozhodčí. Jenže my jsme opět zvítězili, protože jsme byli ve všech směrech lepší. Nevím, s čím šel do zápasu soupeř, ale my jsme sem přijeli pro výhru," pochvaloval si bývalý kouč Barcelony a Bayernu.

„Stejně jsme si vedli i na Stamford Bridge. Mám z toho radost, protože hodně lidí říká, že tady v Anglii nemůžete hrát stylem jako Barcelona. Ale my jsme dokázali, že to jde," cítil satisfakci.

O mistrovském titulu ale zatím mluvit nechtěl: „Je pořád teprve prosinec. Až budeme mít jedenáctibodový náskok po druhém derby v dubnu, možná vám řeknu, že už máme titul v kapse," dodal Guardiola.

Reklama

Související témata: