Hlavní obsah

Kdyby bylo o titulu rozhodnuto, už jsem na dovolené, nepřestává Mourinho věřit v ligový primát

Manchester/Praha

Jeho Rudí ďáblové sice ztrácí v Premier League na vedoucí Manchester City jedenáct bodů, ale kouč Manchesteru United José Mourinho odmítá, že by už v Anglii bylo o mistrovském titulu rozhodnuto. „To už bych byl na dovolené v Brazílií nebo Los Angeles, kdyby tomu tak bylo,“ prohlásil Portugalec se sarkasmem sobě vlastním poté, co v duelu 17. kola porazil jeho tým horko těžko 1:0 Bournemouth.

Foto: Carl Recine, Reuters

Kouč José Mourinho se s věčným rivalem Pepem Guardiolou sice objímá, ale pořád věří, že mu tiotul vyrve.

Článek

Na výhru se Mourinhovi svěřenci ve středeční noci moc a moc nadřeli. A kdyby se v 25. minutě netrefil Lukaku a gólman De Gea nepodal opět mimořádný výkon, kdo ví, jak partie na Old Trafford skončila.

To byla únava, nikoliv kocovina

Na Rudých ďáblech jako by ležela těžká kocovina poté, co nezvládli nedělní bitvu o Manchester a v derby s Citizens 1:2 prohráli. Nebylo by divu, protože přišli o tři body a jejich manko na první příčku narostlo na propastných jedenáct bodů.

„Únava se na hráčích projevila, ale kocovina rozhodně nikoli. Proti Citizens jsme podali skvělý výkon, který nás stál ale hodně sil. Jenže jsme prohráli a žádná prohra vám nepomůže k tomu, aby se fyzické síly rychle obnovily," pustil se Mourinho do vysvětlování, proč se jeho tým proti Bournemouthu tak trápil.

„Po každé porážce je ale důležité, abyste příští zápas zvládli a vyhráli ho, což se nám povedlo. Snadné jsme to neměli i proto, že soupeř měl na odpočinek o den více času, a i mentálně na tom byl lépe než my," kvitoval portugalský trenér zisk tří bodů, díky nimž manko jeho týmu na Citizens nenarostlo ještě víc.

Liga není rozhodnutá

I jedenáctibodová propast je však obrovská, i když Mourinho nepřipouští, že by Premier League už byla rozhodnutá a městský konkurent měl titul jistý.

„Kdyby tomu tak bylo, jsem už na dovolené v Brazílii nebo L.A. Ale liga končí až v květnu," je přesvědčen, že se svým týmem ještě do bojů o ligový primát zasáhne a po pěti letech čekání ho může pro Manchester United získat.

Reklama