Hlavní obsah

Senzace! Druholigový tým kosí v poháru favority, vyřadil i slavný Manchester United

Bristol

Jízda snů pokračuje. Fotbalisté Bristolu City se ve středu večer postarali o další senzaci. Na svém hřišti porazili ve čtvrtfinále anglického Ligového poháru Manchester United 2:1. O vítězství rozhodl gól z 93. minuty. Druholigový celek na své cestě skolil už čtvrtého soka z Premier League.

Foto: Nick Potts, ČTK/AP

Střelec rozhodující trefy bristolský Korey Smith slaví s fanouškem vítězství 2:1 ve čtvrtfinále anglického Ligového poháru nad Manchesterem United.

Článek
Fotogalerie

„Porazit doma Manchester United je historický milník. Gól Koreyho (Smithe) bude žít ve vzpomínkách mnoha generací," pravil v euforii trenér Bristolu Lee Johnson. Zmíněný střelec v úplném závěru duelu zakombinoval se spoluhráčem Mattem Taylorem a trefou z malého vápna spustil erupci radosti, která vyvrcholila tím, že na hřiště po utkání vběhli fanoušci.

„Nevěděl jsem, co dělat! Chtěl jsem běžet a slavit s hráči," popisoval po vítězném zásahu své pocity Johnson. „Takový tým neporazíte, pokud každý hráč nehraje na sto padesát procent," dodal.

Jeho svěřenci jsou v Ligovém poháru postrachem pro týmy z Premier League. Před Rudými ďábly vyřadili postupně Watford (3:2), Stoke City (2:0) a Crystal Palace (4:1). V semifinále na Bristol čeká lídr nejvyšší anglické soutěže Manchester City.

„Doufejme, že tento soupeř přiláká více příznivců, protože chceme zažívat více podobných večerů," přeje si Johnson.

Mourinho: Životní zápas pro Bristol

Nadšení naopak nesdílel kouč Manchesteru José Mourinho, který sice šetřil většinu opor, ale od začátku nastoupili kupříkladu Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba či Anthony Martial.

„Nezasloužili jsme si prohrát. Vypadli jsme jen proto, že měl soupeř štěstí. Hrát proti nám musel být pro Bristol svátek. Jejich hráči mají úplně jinou motivaci než moji. A někdy se holt stane, že favorit prohraje," konstatoval.

„Na druhou stranu, hráli brilantně. Bojovali, jako kdyby to byl jejich životní zápas, což pravděpodobně byl," uznal nakonec.

Reklama

Související témata: