Hlavní obsah

Arsenal - Liverpool 3:3Čech na jubileum dál čeká. Arsenalu se povedl superobrat, ale soupeře nakonec nepřeskočil

Londýn

Gólman Arsenalu Petr Čech si musí na 200. čisté konto ve fotbalové Premier League počkat, jeho tým nevyužil na domácí půdě šanci vyhrát a dostat se před Liverpool na čtvrté místo tabulky. Gólová přestřelka skončila smírně 3:3. Po předehrávce 19. kola Arsenal zůstal pátý. Bod ztrácí na Liverpool, čtyři na Chelsea, sedm na Manchester United a propastných osmnáct na vedoucí Manchester City.

Foto: John Sibley, Reuters

Liverpoolský Mohamed Salah (vlevo) se raduje, právě překonal Petr Čecha v bráně Arsenalu.

Článek
Fotogalerie

Už po necelé čtvrthodině přišel Liverpool o zraněného kapitána Jordana Hendersona, přesto se hosté o několik minut později ujali vedení díky Philippu Coutinhovi. Proti jeho hlavičce byl Čech bezmocný. Těsně před přestávkou vytáhl povedený zákrok proti nejlepšímu střelci soutěže Muhammadu Salahovi, v 52. minutě už ale tečovaná střela téhož hráče skončila za jeho zády. Pro Salaha to byl 15. gól v sezóně.

Arsenal ale vzápětí předvedl málo vídaný obrat, když se v rozmezí pěti minut postupně trefili Alexis Sánchez, Granit Xhaka a Mesut Özil. Svěřenci trenéra Arsénea Wengera však vedení neudrželi, v 72. minutě rozhodl o dělbě bodů střelou z hranice vápna Roberto Firmino.

Čech má další šanci na jubilejní nulu 28. prosince na hřišti Crystal Palace.

Anglická fotbalová liga - 19. kolo:
Arsenal - Liverpool 3:3 (53. Sánchez, 56. Xhaka, 58. Özil - 26. Philippe Coutinho, 52. Salah, 71. Roberto Firmino)

Reklama

Související témata: