Hlavní obsah

Manchester City - Bournemouth 4:0Manchester City je k nezastavení a vládne, Manchester United bral v Leicesteru jen bod

Aktualizováno

Fotbalisté Manchesteru City v anglické lize přehráli Bournemouth 4:0 a po šestnácté výhře za sebou vedou tabulku o 13 bodů před Manchesterem United, který ve večerním utkání vedl v Leicesteru 2:1, ale v nastevení inkasoval a bral jen remízu 2:2. Šestnáct bodů na lídra ztrácí Chelsea. Ta si znovu zkomplikovala boj o obhajobu titulu, protože jen remizovala 0:0 na hřišti Evertonu. Liverpoolský celek bodoval v šestém soutěžním utkání za sebou a pod novým trenérem Samem Allardycem zůstává neporažen.

Foto: Carl Recine, Reuters

Zklamaný trenér Chelsea Antonio Conte po bezbrankové remíze s Evertonem.

Článek

Chelsea měla celé utkání výraznou převahu, celkem se dostala k 24 střeleckým pokusům oproti pouhým pěti domácím, z nichž ani jeden nešel na branku. Jenže střelci Chelsea si nedokázali poradit s brankářem Jordanem Pickfordem. Tomu navíc v úvodu pomohl spoluhráč, který zaskočil na brankové čáře, a čtvrt hodiny před koncem i břevno.

To Manchester City potvrdil velmi dobrou formu, proti Bournemouthu držel míč 78 procent času na svých kopačkách a na rozdíl od Chelsea dokázal převahu zužitkovat i gólově. Postaral se o to zejména Sergio Agüero.

Ve 27. minutě si argentinský útočník při centru Fernandinha pohlídal ofsajdovou hranici a hlavičkou v pádu poslal domácí do vedení. Po změně stran chytrou přihrávkou připravil gól pro Raheema Sterlinga a deset minut před koncem opět hlavou přidal další gól. V závěru ještě zpečetil výhru střídající Danilo.

Manchester City jako první tým v historii Premier League dal během jednoho kalendářního roku více než sto branek, konkrétně 101. Dosavadním maximem od vzniku soutěže v roce 1992 bylo 95 gólů Manchesteru United z roku 2000. Historickým rekordem nejvyšší anglické soutěže je však 120 gólů Aston Villy z roku 1936. Více gólů než City dal naposledy Liverpool v roce 1982 (106).

Harry Kane pátým hattrickem v tomto roce zajistil Tottenhamu výhru 3:0 na hřišti Burnley. V tomto kalendářním roce si polepšil na 36 ligových gólů a vyrovnal rekord Premier League, který od roku 1995 drží Alan Shearer. Kane bude mít šanci rekord překonat v úterním duelu se Southamptonem. Tottenham poskočil na páté místo před Arsenal.

Manchester United prohrával po brejku a gólu kanonýra Leicesteru Jamieho Vardyho, jenže Juan Mata dvěma brankami skóre otočil. Druhou dal z přímého kopu. Čtvrt hodiny před koncem navíc Leicester přišel o vyloučeného Daniela Amarteyho.

Jenže hosté nedokázali přesilovou hru využít. Naopak v posledních vteřinách nastavení se po dlouhém nákopu do vápna až na zadní tyč trefil z voleje Harry Maguire a zařídil Leicesteru cenný bod.

Brighton, v jehož nominaci na utkání opět chyběli Češi Jiří Skalák a Aleš Matějů, ukončil sedmizápasové čekání na výhru a doma porazil 1:0 Watford. Zabral také Newcastle, který v předchozích devíti zápasech získal pouhý bod. Neúspěšnou sérii ukončil výhrou 3:2 na hřišti West Hamu.

V trápení naopak pokračuje West Bromwich, který prohrál 1:3 na hřišti Stoke a na výhru čeká od srpna už 17 zápasů.

Anglická fotbalová liga - 19. kolo:
Everton - Chelsea 0:0,
Brighton - Watford 1:0 (64. Gross)
Manchester City - Bournemouth 4:0 (27. a 79. Agüero, 53. Sterling, 85. Danilo)
Southampton - Huddersfield 1:1 (24. Austin - 64. Depoitre)
Stoke - West Bromwich 3:1 (19. Allen, 45.+2 Choupo-Moting, 90.+5 Sobhi - 51. Rondón)
Swansea - Crystal Palace 1:1 (77. J. Ayew - 59. Milivojevič z pen.)
West Ham United - Newcastle 2:3 (6. Arnautovic, 69. A. Ayew - 10. Saivet, 53. Diamé, 61. Atsu)
Burnley - Tottenham 0:3 (7. z pen., 69. a 79. Kane)
Leicester - Manchester United.2:2 (27. Vardy, 90.+4 Maguire - 40. a 60. Mata).

Reklama

Související témata: