Hlavní obsah

Liverpool vyrovnal se štěstím, povzdechl si Čech. Ke dvousté nule měl daleko

Londýn/Praha

Předvánoční šlágr mezi Arsenalem a Liverpoolem neměl po remíze 3:3 vítěze. V českém brankáři Kanonýrů Petru Čechovi se mísily pocity. Věděl, že v první půli Arsenal nehrál dobře, ale pak vedl, aby nakonec o výhru přišel. „Škoda, že se nám nepodařilo udržet vítězství," krčil rameny gólman Gunners. Kdyby udržel čisté konto, mohl by slavit dvoustou nulu v Premier League, ale na vysněnou metu nedosáhl.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Brankář Petr Čech se spoluhráčem Jackem Wilsherem.

Článek

K jubilejní dvousté nule v Premier League měl tentokrát daleko. Poprvé inkasoval už ve 26. minutě po Coutinhově hlavičce. „Zápas se pro nás nevyvíjel dobře, protože jsme v prvním poločase hráli velmi špatně, nedařilo se nám s míčem a soupeř toho využil k vedení. Mohl ho mít i větší," napsal Čech po přestřelce na svých internetových stránkách.

Arsenal zapnul až poté, co liverpoolský střelec Salah po přestávce zvýšil na 2:0: „Jejich druhý gól nám paradoxně pomohl, bleskově jsme otočili výsledek a všechno mluvilo v náš prospěch. Bohužel jsme výhru neudrželi. Soupeř vyrovnal se štěstím. Bod zhodnotíme až za nějaký čas," komentovat vyhecovaný zápas Čech.

Arsenal zůstal bod za Liverpoolem a do konce kalendářního roku 2017 ho čekají ještě dva zápasy: na stadiónech Crystal Palace (28. prosince) a West Bromwich (31. prosince). Všem fanouškům pak popřál zkušený gólman šťastné, veselé a klidné Vánoce!

Reklama

Související témata: