Hlavní obsah

Bernardo Silva za celý rok nepoznal pocit z ligové porážky

Manchester

Žolík, eso, no prostě jednička, která neprohrává. Portugalský fotbalista Bernardo Silva v roce 2017 ani jednou nepoznal hořkost porážky v ligovém utkání. Během jara v dresu Monaka i na podzim za Manchester City vždy zakončil duel bodovým ziskem. Celkem jeho série trvá od 18. prosince 2016 už 38 ligových duelů, z nichž 35 vyhrál a jen třikrát remizoval.

Foto: Lee Smith, Reuters

Spoluhráči z Manchesteru City Kevin De Bruyne a Bernardo Silva si užívají vítězného tažení Citizens v Premier League. Záložník Bernardo Silva (vlevo) v ligové soutěži neprohrál v roce 2017 ani jediný zápas.

Článek

Jediné porážky zažil Bernando Silva v Lize mistrů a ve francouzském poháru. Celkem jich ale bylo jen pět ze 71 soutěžních zápasů, které v roce 2017 odehrál za kluby a portugalskou reprezentaci.

Série třiadvacetiletého záložníka začala 18. prosince 2016, kdy s Monakem podlehl Lyonu. Následně ale během dalších 20 zápasů ztratil s Monakem jen čtyři body za dvě remízy. Svými výkony zaujal Manchester City, který za něj v létě zaplatil 50 milionů eur. Ačkoli se ze začátku nového angažmá aklimatizoval a nepodával výkony, které od něj fanoušci chtěli, pravidelně nastupoval jako střídající hráč a přispěl k tomu, že City v této sezóně Premier League ztratilo jen dva body. Sám byl u toho v 18 ze 20 zápasů.

"Potřeboval jsem čas si zvyknout na novou soutěž, ale když teď dostávám více času a prostoru, tak se snažím prokázat svou kvalitu. Věřím, že pomohu k tomu, abychom v naší vítězné sérii pokračovali co nejdéle," připomněl Bernardo Silva současnou šňůru Manchesteru City v podobě 18 ligových výher za sebou.

"Bernardo je opravdu skvělý hráč. Je pro mě vždy velmi těžké posadit ho jen na lavičku, ale máme tak nabitý kádr, že nemohou hrát všichni," řekl před Vánoci trenér Josep Guardiola, který však Bernarda Silvu stále častěji zařazuje do základní sestavy.

Kromě Bernarda Silvy zakončil kalendářní rok bez ligové porážky také Juanfran z Atlética Madrid, ten však jen díky tomu, že o tři ligová zaváhání svého celku přišel kvůli zranění. Ve všech 17 utkáních španělské ligy, ve kterých se ale objevil na trávníku, však Atlético bodovalo, přičemž 11 vyhrálo a v šesti remizovalo.

Reklama

Související témata: