Hlavní obsah

Crystal Palace - Arsenal 2:3Wenger vyrovnal Fergusonův rekord, Čech se jubilejní nuly znovu nedočkal

Londýn

Brankář Petr Čech na jubilejní dvoustou nulu v Premier League dál čeká. Fotbalisté Arsenalu v dohrávce 20. kola anglické ligy zvítězili v londýnském derby na hřišti Crystal Palace 3:2 a v tabulce se bodově dotáhli na pátý Tottenham. Čech inkasoval ze dvou střel na branku, v obou případech ale mohl jen těžko zasáhnout. Další možnost docílit historické mety bude mít český gólman v poslední den kalendářního roku, kdy se Kanonýři utkají s West Bromwichem.

Foto: Peter Nicholls, Reuters

Wilfried Zaha (vpravo) z Crystalu Palace střílí na branku Arsenalu, vlevo brankář Petr Čech.

Článek
Fotogalerie

Do historie se však už dnes zapsal trenér Arséne Wenger, pro kterého šlo už o 810. zápas anglické ligy, čímž vyrovnal rekord trenérské legendy Manchesteru United Alexe Fergusona. Také Wengerovi se to povedlo na lavičce jediného klubu, protože Arsenal vede už od roku 1996.

Arsenal měl po celé utkání výraznou převahu, kterou zúročil ve 25. minutě Shkodran Mustafi. Stoper hostů číhal na zadní tyči, kam k němu brankář vyrazil střelu Alexandera Lacazetta a Mustafi ji pohotově dorazil do branky.

Jenže v 50. minutě nečekaně udeřili i domácí. Wilfried Zaha poslal před branku přízemní centr, který si našel zcela nehlídaný Andros Towsend a umístěnou střelou do protipohybu sebral Čechovi vytouženou dvoustou nulu.

Hosté si však vedení rychle vzali zpět po střele Alexise Sáncheze, který se navíc za další tři minuty vyhnul ofsajdu a po kolmici Jacka Wilshera potvrdil vítězství Kanonýrů.

Crystal Palace se však v závěru přeci jen dostal k tlaku a minutu před koncem alespoň snížil po rohovém kopu a hlavičce Jamese Tomkinse.

Anglická fotbalová liga - 20. kolo:
Crystal Palace - Arsenal 2:3 (50. Townsend, 89. Tomkins - 63. a 66. Sánchez, 25. Mustafi).

Reklama

Související témata: