Hlavní obsah

Nejvíc lidí přišlo na fotbalovou ligu v Anglii. A kde jsou Češi?

Curych

Nejvíce fotbalových fanoušků přišlo v minulé sezóně na zápasy anglické ligy - přes 13,6 miliónu. Nejvyšší průměrnou návštěvnost si však udržela německá bundesliga. Na její utkání chodilo v průměru 40 693 diváků. Poprvé v historii se hned jedenáct evropských klubů může pochlubit tím, že na jejich zápasy v jednom ligovém ročníku dorazilo přes milión příznivců.

Foto: Dave Thompson, ČTK/AP

Raheem Sterling z Manchesteru City (vlevo) a liverpoolský Roberto Firmino.

Článek

V celkovém počtu fanoušků na stadiónech předčila Premier League německou ligu o téměř milión (12,7 miliónu). Třetí skončila druhá anglická liga (11,08 miliónu) před španělskou La Ligou (10,6) a italskou Serií A (8,3 miliónu).

Na zápasy české nejvyšší soutěže přišlo 1,17 miliónu lidí, v průměru 6140 na zápas. HET liga nefiguruje v žebříčkách sestavených organizací EPFL, protože není jejím členem. Je na tom však lépe než například soutěže na Ukrajině (4665), v Rumunsku (2783) nebo Srbsku (2233).

Průměrná návštěvnost v bundeslize byla o téměř 4000 diváků nižší než před pěti lety, i tak si německá soutěž udržela suverénně první místo v žebříčku před anglickou Premier League (35 838).

Nejvíce diváků vidělo ligové zápasy na barcelonském Camp Nou, přes 1,4 miliónu fanoušků přišlo také na Old Trafford na utkání Manchesteru United. Přes milión příznivců přivítaly na svých stadiónech i Dortmund, Real Madrid, Bayern Mnichov, Arsenal, West Ham, Celtic Glasgow, Schalke 04, Manchester City a Liverpool.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články