Hlavní obsah

Nejistota je pryč. Wengerovi se po postupu do pohárového finále ulevilo

Vyřadil Chelsea, postoupil do finále a hned připomínal: „Během posledních pěti let už jsme v pohárovém finále počtvrté.“ Pro kouče fotbalistů Arsenalu obrovská úleva, že jeho tým zvládl semifinálovou odvetu anglického Ligového poháru s městským rivalem Chelsea. Zvlášť poté, co prožil ságu kolem chilského útočníka Sáncheze odcházejícího do Manchesteru United. „Nejistota je pryč, teď už se můžeme zase plně soustředit na své výkony,“ věří Arséne Wenger, že lednové tápání jeho týmu je minulostí.

Foto: John Sibley, Reuters

Ohromná radost fotbalistů Arsenalu po druhém gólu v odvetě semifinále anglického Ligového poháru proti Chelsea.

Článek

Vítězná semifinálová odveta Ligového poháru, v níž Arsenal porazil 2:1 Chelsea a postoupil do finále, by to mohla signalizovat.

Arsenal ve finále pohárů na Ostrovech
2013/14Arsenal - Hull 3:2FA Cup
2014/15Arsenal - Aston Villa 4:0FA Cup
2016/17Arsenal - Chelsea 2:1FA Cup
2017/18Arsenal - Manchester CityLigový pohár

„Ztratili jsme skvělého hráče a je logické, že v týdnech nejistoty mužstvo nevědělo, co se děje a samozřejmě se daleko méně koncentrovalo na hru a výkony, které předvádělo," přiznal Wenger před kamerami Sky Sports, že leden je pro něho i jeho svěřence velice složitý.

„Nejspíš vůbec nesložitější, co jsem tady zažil," nepopíral, že Sánchezův odchod všemi zatřásl.

„Teď už ale víme, že se musíme s jeho absencí vypořádat a do každého zápasu dávat ještě víc než předtím," připomínal Wenger po výhře, k níž jeho týmu pomohl nešťastník Rüdiger. Ten se nejprve postaral vlastním gólem o vyrovnání, aby po přestávce nahrál Xhakovi na vítěznou branku.

Arsenal je tak skutečně počtvrté během pěti let v pohárovém finále. Třikrát ve Wembley bojoval o FA Cup a pokaždé vítězně. Teď ho tam čeká 25. února finále Ligového poháru, v němž se střetne s Manchesterem City.

Guardiola chce vyhrát všechno

Pro Kanonýry se v něm nabízí poslední šance, jak zachránit domácí sezónu a získat alespoň nějakou trofej. V Premier League na primát myslet už nemohou, z FA Cupu vypadli, takže jim nezbývá než porazit Citizens.

„My ale chceme Ligový pohár také. Jedině když nahromadíme co nejvíce trofejí, získáme trvalou pověst hvězdného klubu. Ligový pohár je proto pro mě stejně důležitý jako Premier League, FA Cup či Liga mistrů," kontroloval kouč Manchesteru City Pep Guardiola.

Wenger by si samozřejmě přál, aby pro finálový zápas měl k dispozici nejen Mchitarjana přicházejícího výměnou za Sáncheze z Manchesteru United, ale i gabonského legionáře Aubameyanga, kterého chce koupit z bundesligového Dortmundu.

Dortmund stanovil cenu: 65 miliónů eur!

„Nejlepší je o jeho přestupu nemluvit, protože to ničemu nepomůže," snažil se Wenger po postupu přes Chelsea odrážet otázky, jak je s jednáním o transferu Aubameyanga daleko. Borussii totiž za něho nabídl 50 miliónů eur, ta si však gabonského kanonýra, který letos nastřílel v soutěžních zápasech 21 gólů, cení na 65 miliónů.

„Pokud se má přestup uskutečnit, tak se uskuteční. A když k němu nedojde, jsme dost silní na to, abychom si poradili. Teď přišel i Mchitarjan, takže jsem naprosto spokojen s hráčským kádrem, který mám k dispozici a s nímž mohu pracovat," pravil nakonec trenér Wenger se stoickým klidem.

Reklama

Související témata: