Hlavní obsah

Miluju toho chlapa! Dúbravka při debutu pobláznil fanoušky Newcastlu

Newcastle/Praha

Celkovým objemem přestupní částky se může v případě uplatnění opce stát nejdražším brankářem, který kdy odešel z české fotbalové ligy. Dosavadnímu rekordmanovi Petru Čechovi se Martin Dúbravka každopádně oslnivou premiérou v Premier League vyrovnal. Newcastlu vychytal výhru 1:0 nad Manchesterem United, stejně jako Čechíno při svém debutu před 14 lety v dresu Chelsea rovněž proti Rudým ďáblům. Fanoušci Strak mají nového hrdinu, který se stal okamžitě hvězdou sociálních sítí.

Foto: Carl Recine, Reuters

Skvělá premiéra! DeAndre Yedlin gratuluje Martinu Dúbravkovi.

Článek
Fotogalerie

Stačil jediný zápas, a už by mu stavěli sochu! Ódy fanoušků Newcastlu na brankáře, který pár minut před lednovou uzávěrkou přestupů přišel na hostování z pražské Sparty, neberou konce.

Již během utkání se dočkal vlastního popěvku. „Ooo, Martin Dúbravka!" prozpěvovali fanoušci jeho jméno.

A což teprve smršť lichotek na sociálních sítích! „Postavte mu sochu," děkují slovenskému reprezentantovi za skvělé zákroky. „Miluji toho chlapa!" „Dúbravka je zjevení!" „Slovenský Neuer!" Tak a podobně ho oslavují.

Byl klidný a dal týmu důvěru, oceňuje kouč

„Dnes si může koupit tiket v loterii a vyhraje. Byl klidný a dal týmu důvěru. Všichni hráči tvrdě pracovali, takže by nebylo fér říci, že pouze brankář chytal dobře," vysekl Dúbravkovi poklonu také kouč Rafael Benítez, sám bývalý gólman. Mezi tyče se přesunul ze zálohy po těžkém zranění a kariéru dokončil jako brankář.

„Martin zachytal v prvním zápase velice dobře a je pro něho fantastické, že udržel čisté konto právě proti Manchesteru United. Jinak mužstvo zhodnotilo dřinu z tréninku. Ukázali jsme charakter a touhu. Pozitivní také je, že teď panuje větší konkurence, což nás posune výš," věří španělský stratég.

Důležitější je vyhrávat zápasy o šest bodů...

Straky ještě nemají vyhráno. Po 27. kole jsou jen dva body nad sestupovými příčkami.

„Abych pravdu řekl, raději než nad Manchesterem, bych vyhrál nad Brightonem, Swansea nebo Burnley, protože v těch zápasech se hrálo o šest bodů a my pokaždé brali jen jeden," uvědomuje si Benítez.

Každopádně ho hřeje prestižní vítězství nad kolegou José Mourinhem. I po neděli dál platí, že současný kouč Manchesteru United ještě v Newcastlu nikdy v Premier League nevyhrál. Promarnil již sedmý pokus, proti žádnému jinému klubu tak mizernou bilanci nemá...

Mourinho v St. James' Parku uspěl jen dvakrát v Ligovém poháru, přičemž i tyto výhry překrývá prach zapomnění. Vždyť jsou staré čtrnáct, resp. tucet let.

Reklama

Související témata: