Hlavní obsah

Manchester Utd. - Liverpool 2:1Manchester United v lize porazil díky Rashfordovi Liverpool

Manchester
Aktualizováno

Fotbalisté Manchesteru United díky dvěma gólům Marcuse Rashforda z prvního poločasu porazili ve šlágru 30. kola anglické ligy Liverpool 2:1. V tabulce se tak od svého soupeře odpoutali a na druhém místě před ním mají už pětibodový náskok. Liverpool prohrál po pěti zápasech. Chelsea po dvou porážkách zvítězila nad sestupem ohroženým Crystalem Palace 2:1.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Romelu Lukaku z Manchesteru United gratuluje spoluhráči Marcusi Rashfordovi k jedné z jeho tref proti Liverpoolu.

Článek

Manchester otevřel skóre proti Liverpoolu ve 14. minutě. De Geův výkop prodloužil za obranu Lukaku, míč převzal Rashford, obehrál Alexandera-Arnolda a zavěsil ke vzdálenější tyči. Dvacetiletý útočník skóroval poprvé od 10. prosince.

Na druhé straně se o chvíli později dostal do šance Van Dijk, po rohovém kopu ale zasáhl míč ramenem a netrefil branku. Vzápětí zasáhli opět domácí po akci podobné té před prvním gólem. De Gea znovu našel Lukakua, Sáncheze ještě obrana Liverpoolu obrala o míč, dostal se k němu však Rashford a podruhé se nemýlil.

Do druhého poločasu vstoupili lépe hosté, Valencia navíc po Robertsonově centru zasáhl míč ve vápně rukou, rozhodčí Pawson ale penaltu nenařídil. Liverpoolu pomohli k návratu do utkání domácí, protože po Maného centru si dal vlastní gól Bailly, který nastoupil v základní sestavě Manchesteru poprvé od 5. listopadu. Hosté ale na remízu nedosáhli a s United ztratili všechny body poprvé od ledna 2016.

Vlastní branka Kellyho

Ve 25. minutě londýnského derby mezi Chelsea a Crystalem Palace otevřel skóre Willian, který potvrdil střeleckou formu. V posledních pěti soutěžních duelech dal stejný počet branek. O chvíli později domácí vedli už o dva góly, když si Zappacostův pokus do vlastní branky srazil Kelly. V závěru poločasu mohl přidat další zásah Giroud, proti jeho střele ale na brankové čáře zasáhl stoper Tomkins.

V druhém poločase měly šance oba týmy, blízko trefě byl znovu francouzský útočník Giroud, tentokrát však trefil tyč. V závěru už pouze zkorigoval stav Van Aanholt. Crystal Palace, který trápí široká marodka, prohrál čtvrté utkání v řadě a v tabulce je na osmnáctém místě.

Newcastle v záchranářském souboji porazil Southampton 3:0 a výrazně se o to přičinil Kenedy, který otevřel skóre už po 63 vteřinách a po půlhodině hry přidal druhý zásah. Dva góly v dresu "Strak" dal na domácím stadionu naposled v květnu 2016 Georginio Wijnaldum, v současnosti záložník Liverpoolu.

Fanoušci vběhli na hřiště

Další zápas týmů ze spodku tabulky mezi Huddersfieldem a Swansea skončil bez branek. Potíže s udržením čekají též West Ham, který prohrál 0:3 s Burnley. Zápas narušili domácí fanoušci, kteří vběhli na hřiště a jeden z nich se dostal do konfliktu s kapitánem "Kladivářů" Markem Noblem. Příznivci se též shromáždili pod lóží domácích funkcionářů a požadovali změny ve vedení klubu.

Poslední West Bromwich podlehl Leicesteru jasně 1:4 a na bod čeká už šest zápasů. Everton porazil 2:0 Brighton, za který nenastoupili Jiří Skalák a Aleš Matějů.

Anglická fotbalová liga - 30. kolo:
Manchester United - Liverpool 2:1 (14. a 24. Rashford - 66. vlastní Bailly)
Everton - Brighton 2:0 (60. vlastní Bong, 76. Tosun)
Huddersfield - Swansea 0:0
Newcastle - Southampton 3:0 (2. a 29. Kenedy, 57. Ritchie)
West Bromwich - Leicester 1:4 (8. Rondón - 21. Vardy, 62. Mahrez, 76. Iheanacho, 90.+4 Iborra)
West Ham United - Burnley 0:3 (70. a 81. Wood, 66. Barnes)

Reklama

Související témata: