Hlavní obsah

Robot v Premier League? Kapitán ho nesl na hřiště, trenér na tiskovou konferenci

Liverpool/Praha
Aktualizováno

Co je ta bílá věc? Fanoušci Evertonu se před pondělním utkáním Premier League proti Newcastlu nestačili divit, s čím kráčí před zápasem po trávníku kapitán z Goodison Parku Phil Jagielka. Měl v rukou virtuálního maskota pro tento zápas, manažer Sam Allardyce jej vzal po utkání i na tiskovou konferenci. Liverpoolský klub tímto způsobem potěšil malého fanouška upoutaného na vozík. Přístroj mu totiž dovolil vnímat atmosféru na stadiónu Toffees.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Robot na utkání Premier LeagueVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Čtrnáctiletý Jack McLinden se moc těšil na zápas Evertonu. Jenže nakonec se klučina, který je upoutaný na invalidní vozík, na utkání kvůli svému zdraví nedostal. Přesto našel způsob, jak být alespoň na dálku se "svým" týmem. Na utkání totiž poslal robota, kterého mohl využít díky jedné charitativní organizaci. Ten se stal virtuálním maskotem Evertonu pro duel s Newcastlem.

Přístroj vybavený fotoaparátem, mikrofonem a reproduktory hlídal fotbalisty pomalu na každém kroku. Mladík tak mohl slyšet věci, které se jen tak k někomu nedostanou. Manažer Sam Allardyce vzal přístroj do šatny, kde jej představil hráčům. Kapitán "modrých" Phil Jagielka s ním pro změnu nakráčel na hřiště. A malý fanoušek měl díky tomu hodně nevšední zážitek. Manažer klubu pak vzal maskota i na tiskovou konferenci, kde žertoval s novináři, že musejí pokládat samé dobré a zajímavé otázky.

"Jsme nadšení, že díky společnosti No Isolation a fotbalovému Evertonu se může náš syn těšit z jedinečného zážitku," uvedla dojatá maminka malého maroda.

"Je skvělé, že jsme mohli za pomoci této úžasné technologie udělat dobrou věc. Jsme nadšení, udělali jsme to pro Jacka a věříme, že na tenhle zážitek nikdy nezapomene. Je to neuvěřitelně inspirativní," poznamenal nadšený zástupce klubu z Goodison Parku Scott McLeod. Everton udělal radost fandovi i výsledkem, zápas vyhrál 1:0.

Reklama

Související témata: