Hlavní obsah

Fotbalová Sparta má další posilu z Itálie, na hostování získala slovenského reprezentanta

Praha
Aktualizováno

Fotbalová Sparta získala svou sedmou letní posilu! Možná i vzhledem k nepovedenému startu do nejvyšší soutěže přivedli Letenští na roční hostování s opcí z italské Fiorentiny obránce Dávida Hancka. Jednadvacetiletý slovenský reprezentant může hrát jako stoper, v Itálii ale nastupoval i na pozici levého beka. Právě jako levý obránce nastupuje i ve slovenské reprezentaci.

Foto: AC Sparta Praha

Fotbalisty Sparty posílil slovenský reprezentant Dávid Hancko.

Článek

Dva inkasované góly v duelu se Slováckem, kdy měl být sparťanskou stoperskou jedničkou Turek Kaya, pak čisté konto proti Jablonci, ale následně přišel další obranný průchoďák v Českých Budějovicích (2:2), kde velel obraně Costa. Tohle nemohlo nechat vedení letenského klubu v klidu, a tak sáhlo po dalším posílení defenzivy. A to v Itálii.

Dávid Hancko odešel do Fiorentiny loni v létě z Žiliny, jejímž je odchovancem a kde nastupoval na pozici stopera. V sezoně 2017/2018 za MŠK hrál pravidelně a v devětadvaceti zápasech vstřelil i čtyři branky. Už v té době byl v hledáčku mnoha klubů, včetně Sparty. Coby nejdražšího obránce v historii slovenské ligy ho ale získala Fiorentina.

V Serii A se během ročního působení dostal na trávník pětkrát. Během letní přípravy se ale dozvěděl, že s ním italský celek pro příští sezonu nepočítá. „Dávid je mladý konstruktivní obránce s výbornými parametry pro současný fotbal. Hodně se nám líbil již v době působení v Žilině. Může nastupovat jak na stoperu, tak na místě levého beka. Tím nám zvýší konkurenci na obou těchto postech," říká na webu Sparty k nové posile sportovní ředitel Tomáš Rosický.

„Za Fiorentinu sice neodehrál příliš mnoho soutěžních utkání, ale i přesto se v jednadvaceti letech vypracoval ve stabilního hráče základní sestavy slovenské reprezentace. O jeho získání jsme usilovali už zimě, ale Fiorentina o jeho uvolnění v té době ještě neměla zájem. Nyní se nám tato možnost otevřela znovu. Ihned jsme vstoupili do jednání, protože jsme Dávida sledovali delší dobu a známe jeho kvality. Máme radost, že jsme tento transfer úspěšně dokončili," dodává Rosický.

Foto: sparta.cz

Martin Graiciar už pózoval na Letné ve sparťanském dresu.

"Sparta je úžasný a velký klub, sálá z něj úspěšná historie. Je to sen, že tady jsem a už se nemůžu dočkat, až budu moci s kluky potrénovat a pak vyběhnout před našimi fanoušky na hřiště," uvedl odchovanec Žiliny.

Z Fiorentiny už ve Spartě hostuje útočník Martin Graiciar, vedle něj Letenští v létě získali ještě norského obránce Andrease Vindheima a Davida Lischku, záložníky Ladislava Krejčího a Michala Trávníka a útočníka Libora Kozáka.

Reklama

Související témata: