Hlavní obsah

Dohodnuto! Pohasínající hvězda United se přestěhuje do Itálie za bývalým spoluhráčem

Manchester/Praha

Italský klub Inter Milán se s Manchesterem United domluvil na hostování Alexise Sancheze. Dotažení dohody tak už chybí pouze formalita v podobě podpisu chilského útočníka. Ten se musí stihnout do pondělí, kdy se uzavírá přestupové okno. Informoval o tom server BBC Sport.

Foto: Sport.cz

Alexis Sánchez v dresu Manchesteru United.

Článek

Pokud vše půjde, jak má, potká se bývalý útočník Arsenalu, Barcelony nebo Udine v novém působišti s bývalým spoluhráčem Romeluem Lukakuem, který do milánského klubu přišel v létě za 74 milionů liber (více než 2 miliardy korun).

Další závratnou sumu, tentokrát za přestup Chilana, ale United už neinkasují. Dohoda je taková, že třicetiletý hráč jde do Interu pouze hostovat do konce sezony, kluby se navíc nedohodly ani na opci.

Sanchez, který se za United trefil pouze pětkrát v 45 zápasech, vydělává ze všech hráčů Rudých ďáblů nejvíce. Uvádí se, že jeho týdenní plat se pohybuje kolem 400 000 liber (více než 11 milionů korun) týdně.

To je trochu mimo současnou platovou politiku Interu, bylo proto ujednáno, že United i nadále pokryjí část Sanchezova platu.

Reklama