Hlavní obsah

Plzeň hlásí novou posilu! Viktoria ulovila hráče Slavie

Plzeň

Fotbalový ligový podzim ještě zdaleka nekončí, ale plzeňská Viktoria už má první zimní posilu. Vedení klubu podepsalo smlouvu na tři a půl roku s chorvatským záložníkem Markem Alvirem, který ale dokončí podzimní část sezony v Příbrami, kde hostuje z mateřské Slavie. Hráčem Viktorie se stane podle klubových stránek od ledna 2020.

Foto: FC Viktoria Plzeň

Nová posila Plzně Marko Alvir.

Článek

Pětadvacetiletý rodák ze Záhřebu prošel akademiemi tamního Dinama a také slavného Atlétika Madrid. Patřil rovněž do chorvatských mládežnických reprezentací. „V Atlétiku jsem často trénoval s prvním týmem, byla to obrovská zkušenost, naučil jsem se tam mnoho věcí," uvádí pro oficiální stránky Viktorie Alvir.

Od června 2015 byl pak hráčem slovinského Domžale, kde poprvé nakoukl do prvoligového fotbalu. Rok a půl poté podepsal smlouvu s pražskou Slavií, za kterou ale do soutěžního zápasu za A tým ani jednou nenastoupil. Sezonu 2017/2018 ještě hostoval zpět v Domžale, kde si zahrál například předkola Evropské ligy. Poté ho brzdilo zranění a od začátku tohoto ročníku hostoval v dresu Příbrami, kde vstřelil dvě branky – jednu například i proti Plzni.

„Jsem moc rád, že podepisuji smlouvu s jedním z nejlepších českých klubů," netají Alvir. „Je to pro mě důležitý krok, chci ukázat, co umím. Budu pro klub dělat všechno," slibuje v češtině. „Plzeň je výborný klub, v posledních letech byla nejlepší v Česku, vyhrála pět titulů. Věřím, že zde pravidelně budeme bojovat o evropské poháry a o titul!"

Na západě Čech si od něj hodně slibují. „Marko je v ideálním fotbalovém věku. Jde o rychlostně vybaveného hráče a ofenzivně laděného fotbalistu, kteří jsou vždy zajímaví. I proto jsem rád, že jsme se domluvili na jeho angažmá ve Viktorii. Přeji mu v našem klubu hodně úspěchů," říká generální manažer klubu Adolf Šádek.

Reklama

Související témata: