Hlavní obsah

Rosický pomůže potřebným více než miliónem korun

Praha

Může být spokojený. Výjimečná rozlučka Tomáše Rosického neskončila závěrečným hvizdem rozhodčího Martina Atkinsona před šesti týdny na Letné. Dražba exkluzivních dresů a také kompletní vyúčtování celého fotbalového svátku přineslo skvělé zprávy pro tři organizace, které vybíral sám Malý Mozart. Pro charitativní účely vydělal přes milión korun.

Děkujeme Tomáši!Video: ceskarepre

 
Článek
Fotogalerie

Tomáš Rosický byl během rozlučky nejvíc dojatý z Karla Brücknera. A co na rozlučku říkají další Češi?

Tomáš Rosický se synem

„Od začátku jsme měli jasno, že Tomášův rozlučkový zápas by měl vedle zábavy také pomáhat. Mezi všemi organizačními složkami byla jasná a okamžitá shoda, že veškerý zisk akce bude rozdělen mezi ty, kteří pomoc potřebují. Finální částka přesahující jeden milión korun je fantastickým výsledkem. Rádi bychom tak ještě jednou poděkovali všem fanouškům a partnerům, kteří se na tom podíleli," říká šéf organizačního týmu Tomáš Křivda.

První zvolenou organizací je Nadační fond Zelený život. Projekt Ligové fotbalové asociace má za hlavní cíl zajištění materiální a finanční podpory pro mladé fotbalisty a fotbalistky, kteří vyrůstají ve ztížených ekonomických a sociálních podmínkách. „Ještě před samotným zápasem jsme v realitě beznadějně vyprodané Letné dražili bezmála stovku vstupenek na utkání, celkově se v rámci této akce vybralo přes 100 000 korun," vysvětluje Křivda.

Rosův dres za 102 tisíce

Další část peněz, generována z charitativní dražby dresů a speciálního obrazu, bude převedena Nadačnímu fondu AC Sparta Praha. Projekt založený v roce 2013 má za cíl podporovat bývalé hráče klubu, kteří se ocitli ve zdravotní či sociální nouzi. Do unikátní dražby se zapojilo v součtu několik stovek fanoušků, nejvíce žádaný byl nakonec dres samotného Tomáše Rosického z kolekce Czech Teamu. Vydražil se za částku 102 tisíc korun, s odstupem následoval společný obraz ´Rosy´ a trenéra Karla Brücknera v hodnotě 66 tisíc korun a pomyslný stupeň vítězů doplnil opět dres hlavní osobnosti exhibice v provedení World team. Celkem tato část akce přinesla více než 350 tisíc korun.

Třetí zvolenou organizací je Klinika dětské hematologie a onkologie Fakultní nemocnice v Motole. „Počítali jsme s tím, že díky obrovskému zájmu fanoušků a vstřícnosti komerčních partnerů bude Rozlučka Tomáše Rosického ziskovou záležitostí. Tomáš sám pak jednoznačně určil, že veškerý obchodní zisk bude věnován právě tomuto zdravotnickému zařízení v Motole. Jsme pyšní, že darovaná částka atakuje cifru 650 tisíc korun," uzavírá základní informace Tomáš Křivda.

V součtu tak Rozlučka Tomáše Rosického přinese zvoleným organizacím více než 1 100 000 korun. „Celková částka, kterou můžeme rozdělit mezi Kliniku dětské hematologie a onkologie v Motole a nadační fondy Zelený život a AC Sparta Praha, překonala mé představy. Rád bych ještě jednou poděkoval jak fanouškům, tak partnerům i organizátorům v čele se Spartou a Fotbalovou asociací. Rozlučku jsem si opravdu užil a to, že navíc můžeme financemi pomoci potřebným, je pro mne krásným zakončením mé aktivní fotbalové kariéry. Takže ještě naposledy - všem moc děkuji," dodává Tomáš Rosický.

Reklama