Hlavní obsah

Bolestivá vzpomínka! Slavný gólman reagoval na provokace zdviženým prostředníčkem

Praha

Vzpomínáte? Pokud ne, tak legendární anglický gólman David Seaman zcela určitě ano. Čtvrtfinálový zápas mistrovství světa v roce 2002 mezi Brazílií a Anglií rozhodla branka, na kterou bude dnes pětapadesátiletý gólman dlouho vzpomínat. Postarala se o ní další legenda světového fotbalu - Brazilec Ronaldinho. A dlouholeté opoře Arsenalu to při hodně nečekané situaci připomněl jeden z fanoušků.

Foto: John Sibley, Reuters

Bývalý fotbalový gólman Arsenalu David Seaman a Frankie Poultneyová před začátkem Galavečera FIFA.

Článek

Byl to hodně zajímavý moment. Když dlouholetá opora Arsenalu David Seaman přicházel během slavnostního londýnského galavečera, na kterém se vyhlašovaly výsledky celé řady anket za sezónu 2017/18, ozval se výkřik "Ronaldinho".

Vzkaz byl jasný. Připomenout slavného brankáři hořký moment z čtvrtfinálového utkání mistrovství světa v roce 2002, v němž Anglie prohrála s Brazílií 1:2. Klíčová byla rozhodující Ronaldinhova branka, který z přímého kopu z dobrých třiceti metrů šokujícím způsobem překonal slavného gólmana (viz. embedované video).

Jak k nezapomenutelnému momentu došlo? Slavný Brazilec, který v té době ještě válel v dresu francouzského PSG, si po faulu na spoluhráče připravil míč k rozehrání standardní situace.

A zatímco všichni v čele se Seamanem čekali centr do vápna, tehdy dvaadvacetiletá vycházející hvězda světového fotbalu ho zakroutila přímo do branky překvapeného  gólmana. Albion se už z šoku neprobral a na šampionátu skončil, Brazilci si naopak dokráčeli pro titul.

Hořká vzpomínka v slavném brankáři přeci jen už není tak bolestná, na výkřik reagoval sice se zdviženým prostředníčkem směrem k provokujícímu, ale s úsměvem.

Reklama