Hlavní obsah

Příprava s Brazílií či Argentinou? Nejde o fotbalové sci-fi, s Jihoameričany se opravdu jedná

Praha
Aktualizováno

Březnová příprava s Brazílií? Přátelská konfrontace s Argentinou? Ne, nejde o fotbalové sci-fi, i o těchto možnostech strahovští vyjednávači rokují. V termínovém kalendáři letošního roku má totiž česká fotbalová reprezentace v druhém březnové termínu volno, takže se shání soupeř, s nímž by se Šilhavého tým utkal.

Foto: www.mychelseafc.com

Hvězdy brazilské reprezentace: Oscar (vpravo) a Neymar.

Článek

„S čtyřmi případnými protivníky z jihoamerického kontinentu se skutečně o březnovém termínu jedná. Brazílie, ale i třeba Argentina je mezi nimi," potvrdil šéf tiskového oddělení fotbalové asociace ČR Michal Jurman informaci, s níž vyrukoval první muž českého fotbalu Martin Malík při nedělním Galavečeru Grassroots fotbalu na pražském Žofíně.

"Jednání probíhají, ale jde o ekonomicky velmi náročnou záležitost. Proto se zkoušíme dohodnout na přijatelných podmínkách," prohlásil předseda FAČR s tím, že ve hře jsou i dvě různé varianty, kde by se utkání případně hrálo. V potaz přichází samozřejmě Praha, ale také Londýn.

Tam totiž Šilhavého svěřenci nastoupí k úvodnímu duelu kvalifikace o EURO 2020 proti Anglii 22. března a pobyt na Ostrovech by si mohli prodloužit střetnutím s Jihoameričany.

„Zatím ale jde o jednání probíhající víceméně v obecné rovině," dodal Jurman

Případnými protivníky českého národního týmu mohla být i reprezentační mužstva Estonska, Litvy či Ázerbájdžánu nebo Gibraltaru, jenže tato varianta už padla. Tyto celky se už dohodly o zápasech mezi sebou.

Foto: Joan Monfort, ČTK/AP

Argentinská hvězda Barcelony Lionel Messi se svou sbírkou trofejí.

„I přátelské zápasy významně ovlivňuje UEFA. Ale protože jsme obdrželi nabídky z Jižní Ameriky a Afriky, jednáme o nich. Chceme se utkat s atraktivním soupeřem, ale jeho výběr samozřejmě konzultujeme s reprezentačním trenérem," hlásil Malík.

Do kvalifikace o EURO 2020 vstoupí česká reprezentace 22. března v londýnském Wembley zápasem s domácí Anglií, o tři dny později má volný termín, který by mohl právě zápas s Brazílií či Argentinou vyplnit.

Česká fotbalová reprezentace hledá soupeře pro přípravu. Líbila by se vám více konfrontace s Brazílií, či Argentinou?
Brazílie
75,2 %
Argentina
24,8 %
Celkem hlasovalo 1859 čtenářů.

Reklama