Hlavní obsah

Britská média o výprasku Čechů: Neškodný soupeř, který si koledoval o trest

Pětihvězdičkový výkon anglických fotbalistů proti české reprezentaci v úvodním utkání kvalifikace mistrovství Evropy dal podle britských médií definitivně zapomenout na předchozí léta promarněných talentů. Vystoupení výběru trenéra Jaroslava Šilhavého, který v pátek ve Wembley utrpěl debakl 0:5, naopak deníky označily za neškodné a plné chyb volajících po potrestání.

Foto: John Sibley, Reuters

Angličan Raheem Sterling se raduje z gólu proti Česku.

Článek
Fotogalerie

"Euforii z výkonů na loňském mistrovství světa trochu kazil fakt, že Anglie vypadla v semifinále a nedokázala po 52 letech postoupit do finále," připomněl server BBC. "Když ale v pátek celé Wembley tleskalo výprasku 5:0, všem bylo jasné, že Rusko byl pouze začátek něčeho výjimečného pro Anglii i nastupující generaci hráčů," dodal.

"Léta promarněných anglických talentů jsou minulostí. Teď ale trenéra Southgatea i jeho mladý a skvělý tým čeká náročný úkol: udržet narůstající očekávání a naděje fanoušků v rozumných mezích," napsala BBC.

Foto: John Sibley, Reuters

Patrik Schick a sudí Artur Dias Soares z Portugalska.

List The Sun zase ocenil, že zatímco na mistrovství světa se Southgate spoléhal na pevnou obranu, nyní vsadil na útok. "Hra se třemi stopery je minulostí. Trenér vidí budoucnost v nejlepším útoku světového fotbalu," uvedl.

Nejvyšší porážka v české historii

Právě útok totiž rozhodl o nejvyšší porážce českého týmu v samostatné historii. Raheem Sterling dal tři góly, Harry Kane se prosadil z penalty a skóre uzavřel vlastní gól Tomáše Kalase.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Angličan Raheem Sterling v tomto případě českou obranou neprošel, ale pískala se penalta.

"Sterling byl nebránitelný," napsal The Sun. "Tři roky nedal za Anglii gól, ale Southgate s ním měl trpělivost a nyní sklízí zaslouženou odměnu," přidal server BBC.

Také hodnocení výkonu českého výběru odpovídalo v britských médiích výsledku. "Češi byli neškodným soupeřem, nebyli vůbec nebezpeční, chybami v obraně si koledovali o trest a ten také přišel. Anglie naopak hrála dynamicky a nekompromisně. Byla pro soupeře prostě příliš rychlá, příliš obratná a příliš dobrá," napsala BBC.

Reklama

Související témata: