Hlavní obsah

Noční autogramiáda na letišti, trénink v Edenu a dojemné gesto. Brazilci jsou v Praze

Praha

Přílet dlouho po půlnoci, přesun do hotelu, odpoledne hodinový trénink v Edenu. Brazilské fotbalové hvězdy dnes dorazily do Prahy, kde se chystají na úterní přípravu s českou reprezentací.

Brazilští kouzelníci změří v úterý síly s českým národním týmemVideo: Vlastimil Vacek

 
Článek

Bylo krátce před třetí hodinou ráno, v příletové hale Terminálu 3 na pražském letišti Václava Havla ale bylo živo. V jejích prostorách se to hemžilo „Neymary". Zhruba třicet fanoušků ve žlutých dresech se jmenovkou největší brazilské hvězdy bylo u vytržení. Kolem procházely jejich idoly. Ten hlavní, Neymar, kvůli zranění chyběl.

I tak se rozpoutal hon na podpisy. Někteří Kanárci bez mrknutí oka zamířili k přistavenému autobusu, čtyři se však zastavili. Barcelonští Arthur s Coutinhem, záložník Realu Madrid Casemiro a útočník Manchesteru City Gabriel Jesus.

Fotbalový svátek se blíží, Brazilci si vyzkoušeli trávník v EdenuVideo: Sport

Za pár okamžiků i oni nabrali kurz Malá Strana, konkrétně pětihvězdičkový hotel Mandarin Oriental. Přestože místo pražského azylu Brazilců bylo tajné, nebylo těžké ho uhádnout. Brazilská fotbalová asociace má totiž uzavřenou smlouvu právě s tímto hotelovým řetězcem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brazilský brankář Alisson během tréninku před přátelským utkáním s ČR.

Po důkladném spánku a regeneraci vyrazili Jihoameričané do Edenu. Těsně před sedmnáctou hodinou se začali trousit z kabiny. Jako první vyběhl na nedávno položený sametový trávník Gabriel Jesus, brzy byl následován dalšími hvězdami. Poslední dorazil mazák Thiago Silva, kapitán Paris St. Germain.

Dvě skupinky hrály oblíbené bago, pod tribunou Sever, kde při utkáních Slavie sídlí červenobílý kotel, sebou o zem házeli Alisson s Edersonem. Muži patřící do světové brankářské elity se co chvíli na sebe zubili. Na klubové úrovni však mezi nimi zuří lítý boj o mistra anglické ligy. Alisson je oporou Liverpoolu, Ederson jedničkou Manchesteru City.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trénink týmu Brazílie před přátelským utkáním s ČR.

Přesně v půl šesté se objevil na hřišti hlouček osmi hráčů, v čele s Firminem a Coutinhem, kteří absolvovali podstatnou část sobotního přátelského zápasu s Panamou. Jen v teniskách si střihli dvacetiminutový výklus, po očku při tom sledovali zápolení svých parťáků na malém prostoru. Když se míč ocitl v brance, ozval se tlumený pokřik několika fanoušků, kteří pozorovali dění na trávníku bočním vchodem za branami stadionu.

Brazilci se na tréninku výborně baviliVideo: Vlastimil Vacek

Pokud dohlédli až pod hlavní tribunu, spatřili dojemný obrázek. Při odchodu do kabin se u mladého muže na invalidním vozíku postupně zastavili všichni Kanárci, chytili ho kolem ramen a ochotně se s ním vyfotili.

Reklama

Související témata: