Hlavní obsah

Jak na Brazilce bez komplikací? V Edenu bude nabito

Praha

Kanárci jsou od víkendu v Praze, fotbalová horečka stoupá. Na přípravný zápas české reprezentace s Brazílií, který se bude hrát v úterý 26. března na Sinobo Stadium v pražských Vršovicích, dorazí tisíce fanoušků. Národní tým pro ně má několik tipů, jak se vyhnout komplikacím při cestě na stadion v Edenu i potížím při vstupu na tribuny.

Foto: Pedro Nunes, Reuters

Brazilci před zápasem s Panamou.

Článek

Eden bude praskat ve švech, fanoušci očekávají reakci nároďáku na páteční debakl v Anglii. Pořadatelé mají pro příznivce mířící na očekávaný duel několik instrukcí a proseb.

1) Přijďte včas. Zápas začne ve 20:45. Prosíme proto fanoušky, aby dorazili s dostatečným časovým předstihem. A to nejenom ke stadionu, kde bude ve fanzóně (otevřena 16:00-20:00) probíhat několik doprovodných akcí, ale i na místa na tribunách. Všichni diváci totiž musí projít důkladnou bezpečnostní prohlídkou. Pokud se na poslední chvíli shromáždí u vstupů větší množství návštěvníků, nebude v silách pořadatelské služby všechny fanoušky odbavit včas.

2) Nenechte si ujít program na stadionu. Fanouškům, kteří budou na místech včas, neuteče třeba rozcvička českých a brazilských fotbalistů. Začne kolem 20:00. Probíhat bude také předzápasový program. Například seznam písniček sestavoval nově vzniklý Fanklub české reprezentace.

3) Na číslu vstupu nezáleží. Fanoušci se můžou frontám alespoň částečně vyhnout tím, že použijí méně frekventované vstupy. Na stadion se totiž dostanou jakýmkoliv vstupem (1 až 4) bez ohledu, jaké číslo mají napsané na vstupence. Pořadatelská služba bude mít rovněž více mobilních čteček než na běžné zápasy - tak, aby byl průchod fanoušků na tribuny co nejplynulejší.

4) Využijte městskou hromadnou dopravu. Sinobo Stadium stojí v husté městské zástavbě a při exponovaných zápasech v okolí stadionu kulminuje už tak vysoká hustota dopravy. Problémem bývá i nedostatek parkovacích míst. Prosíme proto diváky, aby v úterý před zápasem využili městskou hromadnou dopravu a auta odstavili na vzdálenějších parkovištích. Zvýší tak komfort všech při cestě na stadion i po skončení zápasu. Fotbalová asociace České republiky z tohoto důvodu s Dopravním podnikem hlavního města Prahy vyjednala posílení tramvajových a autobusových linek v okolí stadionu.

5) Respektujte pokyny pořadatelů. Fanouškům, kteří se rozhodnou strávit předzápasový program ve fanzóně, budou blížící se výkop připomínat pořadatelé. Prosíme diváky, aby jejich pokyny respektovali i přímo na stadionu tak, abychom si všichni společně mohli užít výjimečný fotbalový zápas.

Reklama

Související témata: