Hlavní obsah

Zapomeňte na Neymara. Kanárky vede Casemiro, kapitán z Realu Madrid

Praha

Hned čtyřikrát s Bílým baletem vyhrál Ligu mistrů. Ostře řezaný obličej napovídá, že na hřišti umí i přitvrdit a není klasickým hravým Kanárkem. Když se zranil hvězdný Neymar, kapitánskou pásku převzal v brazilské fotbalové reprezentaci právě Casemiro. Večer se v pražském Edenu představí i českým fanouškům. „Chystáme se na červnovou Copu Amériku, přijeli jsme předvést co nejlepší výkon,“ ujišťuje 27letý záložník Realu Madrid.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brazilský záložník Casemiro během tréninku národního týmu Brazílie před přátelským utkáním v Praze.

Článek
Fotogalerie

Jak se cítíte jako Neymarův nástupce v roli kapitána Brazílie?

Páska je pro mě obrovská čest, jsem na sebe strašně hrdý. Podstatné pro mě je, že v brazilské reprezentaci vůbec jsem. Funkce kapitána je ještě něco navíc. Až se Neymar vrátí, trenér Tite rozhodne, kdo jím bude dál.

Cítíte se teď jako skutečný lídr Brazílie?

V našem mužstvu jsou všichni hráči lídry, každý má důležité slovo. Mluvím teď za tým samozřejmě víc než dřív, od toho tady jsem. Ale jak jsem předeslal, máme komunikaci nastavenou tak, že spolu mluví nejen hráči, ale společná debata probíhá i s trenérem a celým realizačním týmem. Jedině tak se můžeme zlepšovat.

Trénink Brazílie v pražském EdenuVideo: Sport.cz

Jenže progres je sporný. Na mistrovství světa vypadla Brazílie ve čtvrtfinále s Belgií, v přátelských zápasech vyhrává často jen o gól. A po sobotní remíze s Panamou už jsou fanoušci hodně rozladění.

Musejí si uvědomit, že reprezentace je v procesu velké přestavby. Objevuje se spousta mladých hráčů, kteří se potřebují sehrát se starou partou. Brazílie hraje nejlíp, jak momentálně dokáže. Za to ručím! Hlavním cílem teď je červnová Copa América. Všichni hráči mají velkou vůli vyhrát, což platí i pro zápas v Praze.

Vystoupení s Panamou nicméně potřebujete napravit.

Ano, výsledek je špatný, takový jsme neočekávali. Ale jak říkám, skládáme vlastně nový tým. A jsem si jistý, že jsme na dobré cestě. Zápas s Českem bude kvalitní test. Soupeř dokáže hrát dobrý fotbal. Po neúspěchu na mistrovství světa v Rusku jsme byli pod velkým tlakem. Cítíme ho neustále, nic se nezměnilo. V červnu ale chceme být v nejlepší formě.

Reklama

Související témata: