Hlavní obsah

ČR "19" - Řecko "19" 3:1Další úspěch českých mladíků. Na mistrovství Evropy si zahraje i reprezentační devatenáctka

Praha

Česká fotbalová reprezentace do 19 let v posledním zápase závěrečné části kvalifikace v Loughborough porazila 3:1 Řecko a po roční pauze se opět představí na mistrovství Evropy. K postupu jí pomohla také ztráta domácí Anglie, která remizovala 2:2 s Dánskem.

Foto: Sport.cz

Trenér Jan Suchopárek (vlevo) mohl být s výkonem svých svěřenců spokojen

Článek

Výběr trenéra Jana Suchopárka od desáté minuty prohrával po brance Dimitriose Emmanulidise. Ještě v prvním poločase ale vyrovnal Tomáš Zlatohlávek, po přestávce vstřelil druhý gól Pavel Hezoučký a v nastavení přidal třetí zásah z penalty kapitán David Heidenreich.

Češi díky vítězství obsadili první místo, které jako jediné znamenalo postup. O dva body zpět bylo Řecko s Anglií, kterou o účast na šampionátu vzhledem k lepší vzájemné bilanci s českým týmem připravilo břevno v 87. minutě. Domácí fotbalisté s Dánskem dvakrát prohrávali a nakonec jen remizovali 2:2.

Česká devatenáctka se na Euru představí podruhé za poslední tři roky. V roce 2017 pod Suchopárkovým vedením došla až do semifinále, loni v kvalifikaci neuspěla. Letošní šampionát se uskuteční v červenci v Arménii a zúčastní se ho osm týmů ve dvou skupinách.

Závěrečná část kvalifikace o postup na mistrovství Evropy fotbalistů do 19 let v Loughborough (Velká Británie):
ČR - Řecko 3:1 (1:1)
Branky: 27. Zlatohlávek, 90. Hezoučký, 90.+5 Heidenreich z pen. - 10. Emmanulidis.
Sestava ČR: Kovář - Míka, Heidenreich, Zima, Fukala - Macháček, Slaměna (80. Solil) - Konopásek (79. Hönig), Šulc, Ostrák (46. Hezoučký) - Zlatohlávek (63. Kepl). Trenér: Suchopárek.
1.ČR32017:66
2.Řecko31115:64
3.Anglie31117:54
4.Dánsko30215:72

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články