Hlavní obsah

Zatleskali nám, snad jsme si diváky udobřili, věří Šilhavý po bitvě s Brazílií

Praha

Nakonec padli, ale hlavní účel splnili. Svým výkonem se rehabilitovali za potupný debakl v Anglii. „Chtěli jsme si udobřit diváky. A jelikož nám po zápase tleskali, věřím, že se nám to povedlo,“ říká trenér fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý po porážce 1:3 s Brazílií. Češi po poločase zaslouženě vedli, ale ve druhém dějství se už favorit prosadil.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Čeští hráči děkují fanouškům po utkání. Zleva Jiří Pavlenka, Matěj Vydra, Alex Král, Vladimír Coufal a Marek Suchý.

Článek
Fotogalerie

Pavelkův gól završil vydařený první poločas. Češi po něm mohli snít, že kanárky třeba i porazí.

„Diváci mohli vidět z naší strany velké úsilí. A v prvním poločase i kvalitu. Dokázali jsme Brazilce dostat do úzkých, vysoko je napadat. Soupeř pak měl problémy. Podařilo se nám vstřelit gól, měli jsme další šance. První poločas byl z naší strany velmi povedený," hodnotí kouč Jaroslav Šilhavý.

Ohlasy po utkání Česko - BrazílieVideo: Sport.cz

Druhý poločas už byl jiný. „Dostali jsme bohužel nešťastný gól, který jsme soupeři nabídli. Naše chyba. A zdravotní problémy tří čtyř hráčů nás donutily k vystřídání. Po změnách už tým nebyl tak kompaktní, Brazilci poté ukázali své umění," lituje trenér.

„Když jsme jim to otevřeli a naše sestava byla taková rozházená, tak se dostali do vedení a dali ještě třetí gól. Ale celkově musím hráče pochválit, byť jsme prohráli," zdůrazňuje Šilhavý.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Čeští hráči se radují z gólu.

Kanárci po pauze přidali a trestali

Český útok otupěl odchod Patrika Schicka brzy po přestávce. „Tuhlo mi tříslo, nechtěl jsem nic přehánět," lituje útočník, který se v prvním poločase málem prosadil z přímého kopu.

„V první půli jsme chodili do protiútoků a měli poměrně dost šancí. Výsledek po ní mohl být i lepší. V Anglii jsme byli ustrašení, tak jsme si řekli, že Brazilce zkusíme i napadat. Ze začátku nebyli v rozehrávce tak jistí," poukazuje Schick.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Hráči Brazílie děkují divákům po skončení zápasu.

„V první půli jsme dokázali být hodně aktivní, dostávat je pod tlak. Ve druhé jsme nechytili začátek, už jsme tolik nedrželi balon. Trestali nás. Jejich zlepšení bylo asi odvislé i od našeho výkonu, ale po přestávce trochu přidali," hodnotí stoper Marek Suchý.

Reklama

Související témata: