Hlavní obsah

Ukázali jsme, že můžeme sehrát vyrovnanou partii i s Brazílií, těší Masopusta

Praha

Jeho jmenovka na zádech možná u mnoha Brazilců vzbudila úžas. Jméno Masopust je v jihoamerické zemi vysoce populární, legendární český záložník Josef Masopust, vstřelil Kanárkům gól ve finále MS 1962.

Ohlasy po utkání Česko - Brazílie Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„Vláďa Coufal si ráno přečetl v novinách, že Češi jdou na Brazílii po šedesáti letech opět s Masopustem. Museli jsme se tomu smát," culil se po utkání záložník Lukáš Masopust. Výsledek včerejšího duelu byl navlas stejný jako tehdy v Chile - 1:3. Přitom zápas měli Češi skvěle rozehraný, v poločase vedli.

„Soupeř byl živější, nám trošku došly síly. Hráli jsme fyzicky náročný styl, napadali jsme vysoko. Ale Brazilci jsou natolik zkušení, že bylo otázkou času, kdy se začnou prosazovat," podotkl Masopust, který i přes porážku viděl ve hře českého mužstva spoustu pozitiv.

David PavelkaVideo: Sport.cz

„Dal nám spoustu zkušeností. Ukázali jsme si, že můžeme hrát vyrovnanou partii i s Brazílií. Pro nás hráče i pro fanoušky bylo utkání skvělým zážitkem," uvedl 26letý záložník, který si přenesl formu a herní pohodu ze Slavie.

Nevyvedla ho z ní ani lumpárna barcelonského kouzelníka Coutihna, který mu v prvním poločase nasadil jesle. Masopust krátce poté prostrčil míč mezi nohami opoře Realu Madrid Casemirovi, celkově podal nadprůměrný výkon.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

David Pavelka se raduje ze vstřeleného gólu, přihlíží brankář Brazílie Alisson Becker.

„Bez sebedůvěry nemá smysl na hřiště chodit. Proti tak skvělému mužstvu o to víc. Musíte si prostě věřit," pronesl Masopust, který kvitoval, že měl za sebou parťáka z Edenu, obránce Vladimíra Coufala.

„S Cufem na lajně jsme sehraní, víme, co od sebe čekat. Ale jestli měl vyšší počet slávistů v sestavě oproti zápasu v Anglii pozitivní vliv na celý tým, soudit nemůžu. To musí zhodnotit trenér," uzavřel Masopust.

Reklama

Související témata: