Hlavní obsah

Argentinský útočník Higuaín skončil v reprezentaci

Praha

Argentinský fotbalista Gonzalo Higuaín ukončil reprezentační kariéru. Jednatřicetiletý útočník Chelsea odehrál v bílomodrém dresu 75 zápasů, v nichž vstřelil 31 gólů. Naposledy v národním týmu nastoupil na loňském mistrovství světa v Rusku, kde Argentina vypadla v osmifinále s pozdějšími šampiony Francouzi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Gonzalo Higuaín v národním týmu Argentiny skončil

Článek

V rozhovoru pro Fox Sports Higuaín řekl, že už o svém rozhodnutí informoval reprezentačního trenéra Lionela Scaloniho. "Myslím, že je to tak pro mě nejlepší. Můj reprezentační kruh se uzavřel, už to budu sledovat jen z povzdálí, k radosti mnoha lidí," řekl trochu hořce Higuaín, jenž se během svého reprezentačního působení několikrát ocitl na pranýři.

Na MS 2014 nevyužil velkou příležitost v úvodu finále, v němž Argentina později podlehla Německu. O rok později promarnil šanci ve finále Copy América proti Chile a neskóroval ani v prohraném penaltovém rozstřelu.

Špatně hrál podle kritiků také o rok později na jubilejní Copě América, kde Argentina opět podlehla ve finále na penalty Chile.

Higuaín při bilancování své reprezentační výkony hájil a připomněl gól při vítězství 1:0 nad Belgií ve čtvrtfinále MS 2014. "Lidé si pamatují branky, které jsem nedal, ale ne ty, které jsem dal. Jsem si jistý, že ten gól proti Belgii slavili všichni," poznamenal.

"Zlá kritika ubližuje. Viděl jsem, jak má rodina trpí, ale já dával reprezentaci vždycky maximum," řekl bývalý hráč Realu Madrid, Neapole, Juventusu a AC Milán.

Reklama

Související témata: